Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης για σχολικά κτήρια στη Λάρισα: Χρειάζεται κεντρική στρατηγική για νέα σχολεία

Να δημιουργηθεί ένα ενιαίο και αρραγές μέτωπο φορέων της Λάρισας με προεξάρχοντα το δήμο Λαρισαίων προκειμένου να διεκδικηθεί μία κεντρική στρατηγική από την πολιτεία για την κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων στην περιοχή, πρότεινε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, με αντικείμενο τα προβλήματα που δημιούργησαν οι σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημερών σε σχολεία του δήμου Λαρισαίων.

Όπως εξήγησε μεταξύ άλλων, «μία κυβέρνηση αν είναι δίπλα στον πολίτη μετά από μία μεγάλη φυσική καταστροφή, φαίνεται τους πρώτους μήνες.

Δυστυχώς οφείλω να το πω, στην πρώτη βοήθεια των 300.000 ευρώ με τα οποία ενισχύθηκαν οι δήμοι Τυρνάβου και Ελασσόνας, δεν έχει ενταχθεί ο δήμος Λαρισαίων, ενώ είχε δώσει υπόσχεση ο κ. Πέτσας και θα απαντήσει σύντομα στη βουλή γι’ αυτή την καθυστέρηση ή την παράλειψη.

Η σημερινή συζήτηση αναδεικνύει δύο σημαντικά θέματα:

Πρώτον την ανάγκη για δημιουργία ασφάλειας στα παιδιά μας στους χώρους εκπαίδευσης και δεύτερον την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου στην πόλη με μπροστάρη το δήμο, για τη διεκδίκηση μίας κεντρικής στρατηγικής από την κυβέρνηση που θα αφορά το θέμα των σχολικών μονάδων, αυτών που πρέπει να κατασκευαστούν από την αρχή ή εκείνων που πρέπει να επισκευαστούν.

Συστρατεύομαι πλήρως στην ανάγκη ενός κοινού αγώνα» κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή