Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης για συμβασιούχους στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας

Νέα παρέμβαση για τους εργαζόμενους με συμβάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, πραγματοποιεί ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα αποτρέψει το να οδηγηθούν στην ανεργία πλήθος οικογενειών.

Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης αναφέρει: «Στις αρχές του μηνός Φεβρουαρίου 2022, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, υπέβαλλα επείγουσα ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να αναδειχθεί και να δοθεί λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων εργαζομένων (ΣΟΧ) στους τομείς της φύλαξης, καθαριότητας και σίτισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31-03-2022.

Λίγο πριν την λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων, δεν υπάρχει καμία νομοθετική πρωτοβουλία εκ μέρους του Υπουργείου, ώστε η Διοίκηση του Νοσοκομείου να παρατείνει τις συμβάσεις αυτές, ενώ δεν υπάρχει καν απάντηση του Υπουργείου στην ερώτηση μου, δημιουργώντας για τους συμβασιούχους και τις οικογένειές τους ένα καθεστώς ανασφάλειας, εργασιακής και οικογενειακής.

Σε περιόδους απόλυτης και πολυεπίπεδης κρίσεως, η Κυβέρνηση, έχει την θεσμική υποχρέωση να υποχωρήσει από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της και να εγκαταλείψει από τον Δημόσιο τομέα, την λογική των αναθέσεων των υπηρεσιών φύλαξης, καθαριότητας και σίτισης σε εργολαβικές εταιρίες- ιδιώτες, ώστε να μην αποστερήσει από τους εργαζόμενους το βασικό δικαίωμα στην εργασία και την επιβίωση.

Εάν ούτε και αυτή η βαθειά κοινωνική και οικονομική κρίση, που οδηγεί σε φτωχοποίηση και σε αδυναμία επιβίωσης της πλατιάς μάζας της κοινωνίας, δεν ενεργοποιήσει την Κυβέρνηση στο να υιοθετήσει, έστω φαινομενικά, πολιτικές με αμιγώς κοινωνικό πρόσημο, τότε, είναι τραγικό να αναλογιζόμαστε, τα επίπεδα αναλγησίας που μπορεί να αγγίξει. Διότι μόνο η αναλγησία μπορεί να επιτρέψει να χάσουν την δουλειά τους οι συμβασιούχοι.»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή