Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου: Ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου ζωής

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όσους δίνουν τη μάχη κατά του καρκίνου, μίας νόσου που όσο περνούν τα χρόνια τείνει να γίνει σε πολλές εκφάνσεις της μία χρόνια – όχι θανατηφόρος – ασθένεια.

Ωστόσο, ως πολιτεία οφείλουμε να αγωνιστούμε σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνον στην περίθαλψη και στην αξιοπρεπή αντιμετώπιση όλων εκείνων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υγεία τους, αλλά προπαντός στην πρόληψη. Στην αλλαγή νοοτροπίας απέναντι σ’ αυτό που κάποτε – εσφαλμένα – χαρακτηρίζαμε «επάρατο», αλλά και στην προσαρμογή του τρόπου ζωής μας σε πιο υγιή πρότυπα που θωρακίζουν την υγεία μας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε οριακό σημείο και μέσα από τη διετή περιπέτεια της πανδημικής κρίσης αυτό φάνηκε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο.

Οφείλουμε λοιπόν σήμερα, την παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου, να αναλογιστούμε όλα εκείνα που πρέπει να κάνουμε ξεκινώντας από τα αυτονόητα που οφείλει η πολιτεία να παράσχει στους πολίτες της. Και για να γίνει αυτό, επιβάλλεται η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή