Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης για το φράγμα Αγιοκάμπου: «Κάλιο αργά παρά ποτέ»

Με τη λαϊκή ρήση «κάλιο αργά παρά ποτέ», ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, σχολιάζει την απόφαση δημοπράτησης του φράγματος στον Αγιόκαμπο για τη δημιουργεί ταμιευτήρα στη θέση «Λιβαδότοπος». Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για ένα έργο που είχε ενταχθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο κ. Κόκκαλης ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Αφού συμπληρωθήκαν 3,5 έτη (Μάιος 2019) από την ένταξη του έργου κατασκευής φράγματος για τη δημιουργία ταμιευτήρα στη θέση Αγιόκαμπος – Λιβαδότοπος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την τότε ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, και με την συνδρομή της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγιάς  στο Π.Α.Α, ήρθε η σημερινή κυβέρνηση να το δημοπρατήσει ως όφειλε.

Πρόκειται για έργο κομβικής σημασίας με σπουδαίο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα στα παράλια του δήμου Αγιάς. Το φράγμα στον Αγιόκαμπο και η κατασκευή ταμιευτήρα, θα αλλάξει άρδην τον χάρτη της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή, δίνοντας ισχυρή ώθηση στην κατεύθυνση της υγιούς και αειφόρου ανάπτυξης. Ένα έργο που έρχεται παράλληλα να συμβάλει στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, στην αντιπλημμυρική προστασία και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος με τη δημιουργία ενός νέου, λιμναίου στοιχείου και φυσικά την ανάπτυξη αντίστοιχα, ενός νέου οικοσυστήματος

Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του έργου αυτού, αλλά και των υπολοίπων που έχει ανάγκη ο νομός Λάρισας».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή