Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης: Η κυβέρνηση αφήνει εκτός ΚΔΑΠ 5.101 παιδιά στο νομό Λάρισας

Για «εμπαιγμό» κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, εξαιτίας του ότι μένουν εκτός βρεφονηπιακών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ για ΑμεΑ, 5.101 παιδιά στο νομό Λάρισας, ενώ δικαιούνται voucher.

Σε δήλώση του ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής: «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η αναλγησία, απροθυμία και  ανικανότητα της Κυβέρνησης για στοιχειώδη κοινωνική μέριμνα ενίσχυσης και βοήθειας που δικαιούνται τα παιδιά.

Συνολικά στη χώρα μας 84.200 παιδιά μένουν εκτός δομών παρότι είχαν πλήρη φάκελο, ενώ  χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν σε οικονομικό αδιέξοδο καθώς θα αναγκαστούν να καλύψουν τη δαπάνη από το εισόδημά τους χωρίς το voucher.

Συγκεκριμένα στο Νομό Λάρισας 5.101 παιδιά μένουν εκτός δομών παρότι είχαν πλήρη φάκελο, ποσοστό που αγγίζει το 44% του συνόλου των αιτούντων δικαιούχων. Αναλυτικά τα ποσοστά των αιτήσεων που δεν ικανοποιήθηκαν ανά Δήμο ανέρχονται για το Δήμο Λαρισαίων σε 42%, για το Δήμο Τυρνάβου σε 41%, για το  Δήμο Φαρσάλων 47%,για τους Δήμους Κιλελέρ και Τεμπών 51%, για το Δήμο Ελασσόνας 52% και για το Δήμο Αγιάς 54%!

Η πρωτοφανής αναποτελεσματική και ελλιπής διαχείριση του θεσμού των vouchers, έχει οδηγήσει σε απόγνωση όχι μόνο χιλιάδες γονείς αλλά και πλήθος επαγγελματιών και εργαζομένων οι οποίοι οδεύουν προς οικονομική καταστροφή.

Έχουν καταρριφθεί πλέον οι ισχυρισμοί της παρούσας Κυβέρνησης για προάσπιση της κοινωνικής μέριμνας και προστασίας, αφού είναι ανίκανη να διασφαλίσει στα παιδιά μας ακόμη και τα βασικά.»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή