Κόκκαλης: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους δικηγόρους, τι απέγιναν τα χρήματα του ειδικού λογαριασμού;

Εξηγήσεις από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στη δέσμευσή της για την καταβολή χορηγήματος από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ στους δικηγόρους με στόχο την μερική άμβλυνση των δυσμενών συνεπειών που επέφερε η πανδημία στους δικηγόρους.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής:

«Από τον περασμένο Μάιο η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για την άμεση καταβολή χορηγήματος στο δικηγορικό σώμα, αναγνωρίζοντας το αυτονόητο και βαθύ πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος λόγω της πανδημίας. Μάλιστα, η ενίσχυση αυτή θα γίνονταν χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011, ο οποίος στηρίζεται στις εισφορές των ίδιων των δικηγόρων που μεσοσταθμικά ανέρχονται σε 120 ευρώ ετησίως.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει και η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, ο αρμόδιος υπουργός κ. Χατζηδάκης υπαναχώρησε οκτώ μήνες μετά από την αρχική κυβερνητική δέσμευση, μειώνοντας το αρχικό συμφωνηθέν ποσό, αλλά και θέτοντας κριτήρια που ως στόχο έχουν να αφήσουν εκτός στήριξης χιλιάδες μάχιμους δικηγόρους.

Ο εμπαιγμός αυτός όμως δημιουργεί πολλά επιπρόσθετα ερωτηματικά όπως τι συμβαίνει με τον ειδικό λογαριασμό κι αν ο ΕΦΚΑ απέδωσε στο συγκεκριμένο λογαριασμό τα χρήματα που εισέπραξε από τους δικηγόρους για το σκοπό αυτό.

Έκθετη διπλά η κυβέρνηση η οποία οφείλει άμεσα να υλοποιήσει την αρχική της δέσμευση, αλλά και να δώσει αναλυτικά εξηγήσεις για την κατάσταση στον ειδικό λογαριασμό. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παίζει με τον ιδρώτα των φορολογούμενων πολιτών.»©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή