Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης: Καταγγελίες για παρανομίες στην ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης

«Το φως της δημοσιότητας είδαν πλείστες καταγγελίες ιδιωτών – οδηγών, οι οποίοι καταγγέλλουν την παράνομη τακτική της δήθεν γρήγορης και πριν την εκπνοή των προθεσμιών του νόμου, ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης, προβαίνοντας σε προπληρωμή, ενώ εκ του νόμου δεν μπορεί να γίνει ανανέωση κατά την διάρκεια της παράτασης ισχύος των αδειών οδήγησης».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης σε αναφορά του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Στην αναφορά του ο Λαρισαίος πολιτικός επισυνάπτει και το δημοσίευμα στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την 11-04-2021, σύμφωνα με το οποίο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδηγών Θεσσαλίας, Τηλέμαχος Σφόρτσας, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες, διευκρινίζοντας, ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει ανανέωση διπλωμάτων νωρίτερα απ’ ό,τι προβλέπεται από τον συγκεκριμένο νόμο που έδωσε παράταση μέχρι και δέκα μήνες!

Και επισήμανε ότι οι οδηγοί οφείλουν να είναι ενημερωμένοι, ώστε να μην πέσουν θύματα εκμετάλλευσης λόγω των συνθηκών, αφού μερικοί δεν γνωρίζουν ούτε τις ημερομηνίες ανανέωσης. Αυτό μπορεί να εκμεταλλευτούν ορισμένοι επιτήδειοι.

Κάποιοι μάλιστα, όπως μας είπε, δεν κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους νομίζοντας ότι το δίπλωμά τους έχει λήξει!

Σχετικά με ανανεώσεις διπλωμάτων που γίνονται αυτήν την περίοδο, αυτές αφορούν μόνο τους οδηγούς για λεωφορεία, νταλίκες και φορτηγά.

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Κόκκαλης παρακαλεί για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου, ώστε αφενός να ενημερώσει τους κατόχους αδειών οδήγησης για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν για την ορθή και νόμιμη διαδικασία ανανέωσης, αφετέρου να προχωρήσει στην διερεύνηση των καταγγελιών διά των νόμιμων οδών.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή