Κόκκαλης: Κρατήστε τα προσχήματα, μην πετσοκόβετε τη συνδεδεμένη στα τεύτλα

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη σχετικά με την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στην τευτλοκαλλιέργεια:

«Από την εποχή των παχέων αγελάδων που ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έταξε τη μετατροπή του εργοστασίου ζάχαρης της Λάρισας σε μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης, οι τευτλοπαραγωγοί της Λάρισας και της Κεντρικής Ελλάδας τελούν υπό συστηματικό αφανισμό. Μία δυναμική καλλιέργεια που κάποτε παρήγαγε πλούτο με σημαντικό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία, σήμερα βρίσκεται στο περιθώριο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει σταθερά στα βήματα των προκατόχων της, πετσοκόβοντας απροκάλυπτα κι αυτά τα ελάχιστα εισοδήματα εκείνων που επιμένουν στη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Έτσι, φέτος οι τευτλοπαραγωγοί αναμένεται να πάρουν συνδεδεμένη ενίσχυση μόλις 140 ευρώ ανά στρέμμα, όταν επί των δικών μας ημερών λάμβαναν 187 ευρώ ανά στρέμμα.

Ας τηρήσουν τουλάχιστον τα ελάχιστα προσχήματα κι ας αλλάξουν έστω και στο «και πέντε» αυτή την απόφαση. Ας σκεφτούν τους Έλληνες τευτλοπαραγωγούς, τους εργαζόμενους στην καλλιέργεια και τις οικογένειές τους».©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή