Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης: Μεγάλος απών η κυβέρνηση σήμερα από τη συζήτηση για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για αδιαφορία και αδράνεια άσκησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στη συνάντηση εργασίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας στη Λάρισα, με αντικείμενο το υδατικό πρόβλημα της περιοχής.

Ο κ. Κόκκαλης παρουσίασε όλα τα βήματα που έγιναν επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως παραδόθηκαν στη Νέα Δημοκρατία «όλα εκείνα τα εργαλεία που προσφέρουν διέξοδο πραγματικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας στη Θεσσαλία».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε ολοκληρωμένο σχεδιασμό το 2019 σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας και την Ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία. Ο σχεδιασμός αυτός περιλάμβανε την πρώτη αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής, το 2017, το Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας το 2018 και το Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο επίσης το 2018.

Καταλαβαίνει κανείς ότι ως κυβέρνηση παραδώσαμε όλα εκείνα τα εργαλεία που προσφέρουν διέξοδο πραγματικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας στη Θεσσα΄λια.

Το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας που είναι σήμερα; Γιατί δεν έχει προχωρήσει στη δεύτερη αναθεώρηση του σχεδίου, η οποία θα έπρεπε να γίνει έως τα τέλη του 2021;

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας θα συζητήσει για την πορεία αναθεώρησης των Σχεδίων Λεκανών Απορροής και Κινδύνων Πλημμύρας; Θα καταδικάσει την κυβερνητική αδιαφορία και αδράνεια; Θα συζητήσει και θα ζητήσει εξηγήσεις για την πορεία των έργων; Τον Μάιο του 2019 εντάξαμε επιπλέον έξι έργα για τη Θεσσαλία μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, που βρίσκονται αυτά; Ακόμη παραμένουν στα χαρτιά;»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή