Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης: Μονόδρομος επιβίωσης η μείωση της φορολογίας στα καύσιμα!

Ως «μονόδρομο επιβίωσης για την κοινωνία και την οικονομία» χαρακτήρισε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, την ανάγκη να μειωθεί άμεσα και δραστικά η φορολογία στα καύσιμα, προκειμένου να εκτονωθεί το κλίμα ασφυξίας που έχει δημιουργηθεί λόγω των τεράστιων αυξήσεων.

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συναντήθηκε με την πρόεδρο των Βενζινοπωλών Λάρισας και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Έλλη Παπαδοπούλου. Έγινε αποδέκτης του έντονου προβληματισμού των επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι εκτιμούν πως χωρίς άμεσα μέτρα, δηλαδή μείωση των φόρων, οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.

Επίσης, ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε στην πιάτσα των ταξί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με τον πρόεδρο του Σωματείου ταξί νομού Λάρισας κ. Νίκο Πιτσαρή, τον γραμματέα κ. Σταματη Δημτσιούδη και τον Ταμία κ. Θάνο Συρμακέζη. Οι συνδικαλιστές εξέφρασαν στον Λαρισαίο βουλευτή τη δυσαρέσκειά τους, καθώς όπως τόνισαν, η αύξηση στα καύσιμα, ως συνέχειας μίας πολύ δύσκολης περιόδου λόγω της πανδημίας, απειλεί κυριολεκτικά με αφανισμό τους αυτοκινητιστές.

Σε δήλωσή του ο μετά το πέρας των επαφών, ο κ. Κόκκαλης τόνισε τα εξής: «Συνομίλησα σήμερα με ανθρώπους που τα επαγγέλματά τους εξαρτώνται άμεσα από την ενέργεια για να εισπράξω την αγανάκτησή τους. Μία εύλογη αγανάκτηση καθώς η βενζίνη και το πετρέλαιο βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά, απειλώντας τα θεμέλια της οικονομίας, της κοινωνίας και σειράς επαγγελματικών κλάδων.

Είναι επιτακτική ανάγκη, είναι μονόδρομος επιβίωσης για την κοινωνία και την οικονομία η «εδώ και τώρα» μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, του ειδικού φόρου κατανάλωσης, αλλά και του ΦΠΑ. Δεν είναι κάτι νέο. Το έχουν πράξει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το έκανε ήδη η Κύπρος.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς πως από τα 2 ευρώ που κοστίζει ένα λίτρο βενζίνης, ο φόρος ανέρχεται στα 1,18 ευρώ, το κόστος διύλισης 0,7 ευρώ και για τους υπόλοιπους, δηλαδή τους μεταφορείς και τους βενζινοπώλες απομένουν μόλις 0,11 ευρώ!

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να δώσει εντολή και να μειωθεί δραστικά η φορολογία, για όσο διάστημα διαρκέσει αυτή η εξωφρενική άνοδος στις τιμές. Επιπρόσθετα, για τον κλάδο των ταξί πρέπει να επιδοτηθεί το καύσιμο και όχι να μετακυληθεί το κόστος στους πολίτες.

Τα παραπάνω πρέπει ο πρωθυπουργός να τα κάνει «χθες» για να ανακουφίσει τους πολίτες και τους επαγγελματίες. Όσο κωλυσιεργεί, τόσο δείχνει την αναλγησία του. Θα είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για όσα θα ακολουθήσουν».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή