Κόκκαλης: Να αυξηθεί το κονδύλι για να μη μείνει κανείς ευάλωτος Λαρισαίος εκτός του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021»

30 Apr 2022 Λάρισα

Να αυξήσει η Κυβέρνηση με εθνικούς πόρους τον προϋπολογισμό του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021» στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ώστε κανένας ωφελούμενος και κανένα ευάλωτο νοικοκυριό να μην στερηθεί την ένταξη και υλοποίηση του προγράμματος, ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Το νέο «Εξοικονομώ 2021» εντάσσεται στα έργα που επιδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και αποσκοπεί στην βελτίωση της ενεργειακής κλάσης των νοικοκυριών και στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας μέσω συνολικής επένδυσης 632 εκ. ευρώ που χρηματοδοτείται από τους πόρους του Ταμείου, ενώ η επένδυση περιλαμβάνει και ξεχωριστά κίνητρα για τη στήριξη των φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων και χωριστού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων Ευρώ. Ενώ το ποσοστό των αιτήσεων είναι ιδιαιτέρως αυξημένο συγκριτικά με τα προγράμματα των προηγούμενων ετών, και ενώ η κατανομή του προϋπολογισμού έπρεπε να γίνει σε κάθε Περιφερειακή ενότητα με κριτήρια πληθυσμιακά και συγκριτικά με την παρελθούσα ζήτηση, εντούτοις στην Π.Ε Λάρισας, οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις δίκαιης κατανομής, με συνέπεια να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ένταξης πολλές επιλέξιμες αιτήσεις των ωφελούμενων, μεταξύ αυτών ακόμη και ευάλωτα νοικοκυριά, για τα οποία πρέπει να υπάρξει αυξημένος ειδικός προϋπολογισμός. Άμεσα θα καταθέσω ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ενίσχυσης του προγράμματος είτε με εθνικούς πόρους, είτε με ανακατανομή κονδυλίων, ώστε η ενεργειακή αναβάθμιση να ανακουφίσει πρωτίστως ευάλωτα νοικοκυριά από το φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας.

Εξάλλου, οι εθνικές Κυβερνήσεις, δεν πρέπει να είναι διαχειριστές των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά να κάνουν την κατανομή των πόρων με κριτήρια αμιγώς κοινωνικά και με κοινωνική δικαιοσύνη».

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Μία οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Πάτρα, όταν μια 38χρονη γυναίκα που ήταν έγκυος στον όγδοο μήνα υπέστη τρεις ανακοπές καρδιάς …
Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Οι φορολογούμενοι που δεν θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους εγκαίρως απειλούνται με βαριά πρόστιμα και προσαυξήσεις …
Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή σήμερα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κοιμητήριο του Γριζάνου …