Κόκκαλης: Να επιστραφούν τα επιπλέον 20% των ασφαλίστρων από τον ΕΛΓΑ στους δικαιούχους

16 Jan 2022 Λάρισα

Την επιστροφή των επιπλέον ασφαλίστρων 20% από τον ΕΛΓΑ στους ασφαλισμένους αγρότες που τα πλήρωσαν επιπρόσθετα, χωρίς όμως να εξασφαλίζονται και επιπλέον παροχές, ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Τον Ιούλιο του 2021 ψηφίστηκε τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με την οποία προβλέπεται με αναδρομική ισχύ η δυνατότητα καταβολής αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ για έως το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής του αγροτεμαχίου για τις ζημίες που προ κλήθηκαν από τους παγετούς της άνοιξης του 2021, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική βαθμίδα που είχαν επιλέξει οι παραγωγοί κατά τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2021. Πριν τη συγκεκριμένη τροπολογία και σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ τη δυνατότητα αυτή την είχαν μόνο οι παραγωγοί οι οποίοι είχαν επιλέξει τη δήλωση του επιπλέον 20% των ασφαλίστρων και επιβαρύνθηκαν με το επιπλέον κόστος ασφάλισης της παραγωγής τους.

Δεδομένου ότι η επιπρόσθετη καταβολή ασφαλίστρων δεν εξασφαλίζει επιπλέον παροχές στους δικαιούχους αποτελεί πρόσθετη και αναίτια οικονομική επιβάρυνση των ήδη πληγέντων οικονομικά παραγωγών. Η αναδρομική ισχύ της τροπολογίας δημιούργησε, εν αγνοία τους, καθεστώς αδικίας μεταξύ των ασφαλιζόμενων παραγωγών , γεγονός για το οποίο πρέπει και οφείλει να επιληφθεί άμεσα η Πολιτεία επιστρέφοντας στους δικαιούχους παραγωγούς το επιπλέον και αναίτιο κόστος κατά +20% της καταβολής ασφαλίστρων.»

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …