Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης: Να μη χάσουμε την ιστορική ευκαιρία στήριξης του πρωτογενή τομέα που έχουμε μπροστά μας

Στον φετινό εορτασμό της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων στο Κιλελέρ ως εκπρόσωπος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, παρέστη σήμερα ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στον χαιρετισμό του στάθηκε ιδιαίτερα στο κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται ο Ελληνικός αγροτικός τομέας και στα τρία σημαντικά εργαλεία για τη στήριξή του.

Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος πολιτικός υποστήριξε πως «το τρένο περιμένει στο σταθμό και είναι το ταμείο ανάκαμψης. Θα είναι λοιπόν χαμένη ιστορική ευκαιρία αν δεν τον προλάβουμε.

Οι πηγές χρηματοδότησης για τον πρωτογενή τομέα τα επόμενα χρόνια θα είναι τρεις: Πρώτον η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, για την οποία πρέπει η χώρα μας να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για τον ορισμό το πραγματικού αγρότη, για τη δημογραφική ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού και για την πολιτική της για το περιβάλλον.

Οι άλλες δύο πηγές χρηματοδότησης είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.»

Ο κ. Κόκκαλης συνέχισε λέγοντας πως «πρόκειται για τρεις πηγές χρηματοδότησής με διαφορετικά πλαίσια, με διαφορετικά υπουργεία σε ότι αφορά την αρμοδιότητα και την ευθύνη.

Είναι αναγκαίος εκ των πραγμάτων ο δημόσιος διάλογος, η διαβούλευση, ώστε να διοχετευθούν αυτά τα χρήματα πράγματι στον πρωτογενή τομέα.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει τη διαβούλευση μ’ αυτούς που θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις, δηλαδή τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Θα είναι πραγματικά μία ιστορική ευκαιρία και πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε τα πάντα να μη την χάσουμε. Γι’ αυτό κρίνεται αναγκαία η συναρμολόγηση όλων των αυτών των πολιτικών προς όφελος του πρωτογενούς τομέα».

Ο Λαρισαίος βουλευτής, αποτίνοντας ελάχιστο φόρο τιμής, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Θεσσαλού Αγρότη.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή