Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης: Οι αγρότες στα Φάρσαλα καταστράφηκαν ξανά!

Κόκκαλης: Οι αγρότες στα Φάρσαλα καταστράφηκαν ξανά, ενώ δεν έχουν πάρει καν τα πορίσματα από τις περυσινές ζημιές!

Την παραίτηση της ηγεσίας του ΕΛΓΑ ζητεί ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τις νέες μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν χθες Κυριακή από χαλάζι και έντονη βροχόπτωση, καλλιεργούμενες εκτάσεις στα Φάρσαλα.

Όπως εξηγεί, οι αγρότες που καταστράφηκαν χθες, όχι μόνον δεν αποζημιώθηκαν από τις περυσινές καταστροφές, αλλά ακόμη περιμένουν τα… πορίσματα του ΕΛΓΑ!

Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης τονίζει: «Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων βλέπουν το βιός τους να καταστρέφεται βίαια από τα καιρικά φαινόμενα. Πλήθος καλλιεργειών, χιλιάδων στρεμμάτων από το Βασιλί μέχρι και την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Γεωργίου, στον πρώην δήμο Ενιπέα, έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες.

Θυμίζω, πως είναι οι ίδιοι αγρότες που όχι απλά καταστράφηκαν τον Σεπτέμβριο του 2020 από τον «Ιανό», αλλά κινδύνεψαν και οι ίδιες οι ζωές τους και των οικογενειών τους.

Απέναντι σ’ αυτό το φαινόμενο που πλέον έγινε κανόνας και όχι εξαίρεση, τι πράττει η πολιτεία; Αλήθεια, τι έχει να πει ο κ. Λυκουρέντζος, οι αξιωματούχοι του ΕΛΓΑ που θα επισκεφθούν ξανά την περιοχή σε λίγες ώρες, στους αγρότες του Αγίου Γεωργίου που όχι μόνον είναι απλήρωτοι από τις περυσινές καταστροφές, αλλά δεν έχουν πάρει στα χέρια τους ακόμη (!) ούτε καν τα πορίσματα;

Ντροπή και εμπαιγμός. Να παραιτηθούν τώρα!»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή