Κόκκαλης «Οι ουτοπικές νεοοθωμανικές ονειρώξεις του Ερντογάν»

«Η απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας από το Τουρκικό καθεστώς συνιστά κατάφωρη πρόκληση και προσβολή κατά της χώρας μας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή την απέλαση από την Τουρκία του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Η απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας από το Τουρκικό καθεστώς συνιστά κατάφωρη πρόκληση και προσβολή κατά της χώρας μας. Έρχεται ως συνέχεια μίας κλιμακούμενης συμπεριφοράς από την Τουρκία που βήμα – βήμα καταστρατηγεί κανόνες καλής γειτονίας, διεθνείς συνθήκες και νόμους και επιβεβαιώνει την άποψη πως η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν απέναντί τους έναν επικίνδυνο «εταίρο» με μεσαιωνικές αντιλήψεις.

Οι ουτοπικές νεοοθωμανικές ονειρώξεις του κ. Ερντογάν και η αναθεωρητική πολιτική του πρέπει να πάρουν αποστομωτική απάντηση από την Ελληνική κυβέρνηση. Τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα.

Η επιθετική αυτή κίνηση κατά της χώρας μας είναι καταδικαστέα και απορριπτέα. Οδηγεί σε περεταίρω απομόνωση την Τουρκία και πείθει και τους πλέον δύσπιστους της διεθνούς κοινότητας για τα πραγματικά σχέδια του «σουλτάνου».©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή