Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης: Ούτε να το σκεφτεί η κυβέρνηση για νέο εργασιακό νομοσχέδιο – σύγχρονη γαλέρα

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη σχετικά με δημοσιεύματα για νέο εργασιακό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας:

«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα στην πανδημική αναταραχή, μετά τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση, έβαλε στο στόχαστρό της και τα εργασιακά.

Το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη έρχεται να φέρει το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά εργασίας, απορρυθμίζοντάς την σε βάρος των εργαζομένων, δημιουργώντας σύγχρονες γαλέρες με ελαστική και κακοπληρωμένη εργασία, χωρίς κανένα κανόνα, καταλύοντας ακόμη και τις υπερωρίες του Σαββατοκύριακο.

Αν νομίζει η κυβέρνηση πως με πρόφαση της απαγορεύσεις των συναθροίσεων, μπορεί να καταλύσει θεμελιώδη συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, πλανάται πλάνη οικτρά.

Θα βρει μπροστά της ως αδιαπέραστο τείχος το σύνολο της κοινωνίας και τότε ο κ. Μητσοτάκης θα φέρει ακέραια την ευθύνη για ότι θα ακολουθήσει.

Τους καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή, να εγκαταλείψουν τα οικτρά σχέδιά τους εν μέσω κορωνοϊού.

Να ανοίξουν έναν ευρύ κύκλο διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα κοινοβουλευτικά κόμματα και η όποια απόφαση παρθεί, να παρθεί σε χρόνο που η χώρα δε θα βρίσκεται σε κατάσταση ειδικών συνθηκών. Διαφορετικά, ουδείς μπορεί να μη σκεφτεί πως τα κίνητρά τους είναι άλλα.»

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή