Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης σε Λιβανό «Γιατί δεν αποζημιώθηκαν οι Λαρισαίοι κερασοπαραγωγοί για τον παγετό του Μαρτίου του 2020;»

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αποζημίωσης των κερασοπαραγωγών του νομού Λάρισας από τον ισχυρό παγετό του μηνός Μαρτίου του 2020 ζητά να μάθει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

Ειδικότερα, ο κ. Κόκκαλης ρωτά το κυβερνητικό στέλεχος εάν υπάρχει πρόθεση να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για την απώλεια της παραγωγής τους μέσω κρατικής ενίσχυσης de minimis, αλλά και αν θα υπάρξει μέριμνα για την αποζημίωση και μέσω ΠΣΕΑ ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να αναπληρώσουν την πραγματική απώλεια του εισοδήματός τους.

Αναλυτικά η ερώτηση: «Ως γνωστό η παραγωγή κερασιών στον ν. Λάρισας είναι μια σημαντική καλλιέργεια από την οποία βιοπορίζονται εκατοντάδες οικογένειες. Περί τα τέλη Μαρτίου του έτους 2020 δυστυχώς έπληξε τις κερασιές ισχυρός παγετός με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες ζημιές στα δέντρα της κερασιάς. Πράγματι ύστερα από λίγες ημέρες κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α διαπίστωσε την εκτεταμένη ζημιά η οποία και απεδείχθη και από την συγκομιζόμενη παραγωγή.

Εν τούτοις και παρόλο που έχει παρέλθει χρονικό διάστημα έντεκα (11) και πλέον μηνών οι κερασοπαραγωγοί αγωνιούν για το άπρακτο -από πλευράς ΥΠΑΑΤ- χρονικό διάστημα και για την τύχη των αποζημιώσεων, δοθέντος ότι σε άλλους νομούς έχουν ήδη αποζημιωθεί για τις ζημίες από τον παγετό του μηνός Μαρτίου του 2020.

Επειδή το εισόδημα των κερασοπαραγωγών είναι ήδη -λόγω πανδημίας- μειωμένο.

Επειδή το ΥΠΑΑΤ οφείλει να δώσει τις δέουσες και απαραίτητες απαντήσεις.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αποζημίωσης των κερασοπαραγωγών του ν. Λάρισας από τον ισχυρό παγετό του μηνός Μαρτίου του 2020 και ειδικότερα, προτίθεστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για την απώλεια της παραγωγής τους μέσω κρατικής ενίσχυσης de minimis, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει μέριμνα για την αποζημίωση και μέσω ΠΣΕΑ για να μπορέσουν οι παραγωγοί να αναπληρώσουν την πραγματική απώλεια του εισοδήματός τους;»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή