Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης σε Πλεύρη: Να αυξηθεί η αποζημίωση για τις μετακινήσεις των νεφροπαθών για τις αιμοκαθάρσεις

Αύξηση της αποζημίωσης των μετακινήσεων των νεφροπαθών για τις αιμοκαθάρσεις, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται δελτίο τύπου του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας «Αγ. Αχίλλειος» σύμφωνα με το οποίο το ιδιαίτερα χαμηλό χορηγούμενο επίδομα μετακινήσεων των νεφροπαθών που υποβάλλονται σε χρόνια αιμοκάθαρση είναι ανεπαρκές για να καλύψει  πλέον το μεγάλο κόστος των μετακινήσεών τους προς τις μονάδες αιμοκάθαρσης.

Αναφέρεται ότι οι αυξήσεις του κόμιστρου των ταξί εξαιτίας της  συνεχούς αύξησης των τιμών του πετρελαίου κίνησης καθιστούν πλέον επιτακτική την ανάγκη της αύξησης των οδοιπορικών για τη μεταφορά των ασθενών.

Επιπλέον επισημαίνεται το γεγονός ότι «ενώ η πόλη της Λάρισας είναι σε έκταση μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας με μακρινές συνοικίες και χωριά, δυστυχώς το επίδομα μετακίνησης που χορηγείται είναι πολύ πιο χαμηλό από την Πάτρα και το Ηράκλειο».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή