Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης σε Σκρέκα: Αφήσατε εκτός μέριμνας για την ενεργειακή κρίση ΑμεΑ και συμπολίτες με χρόνιες παθήσεις

«Απαράδεκτη έλλειψη διακριτής μέριμνας στις επιδοτήσεις των ενεργειακών αναγκών των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, καταγγέλλει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο σε επιστολή που απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα, αναφέρεται η απαίτηση για τη λήψη  άμεσων  και διακριτών μέτρων  σχετικά με το ενεργειακό κόστος για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με ειδική χαμηλή τιμή ρεύματος ανά κιλοβατώρα.

Επισημαίνεται ότι πολλοί εξ αυτών κάνουν χρήση ενεργοβόρων συσκευών ή έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε θέρμανση, ψύξη κ.λπ. και παράλληλα χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτο το γεγονός ότι οι φορείς κοινωνικής φροντίδας έχουν μείνει απροστάτευτοι από την ενεργειακή κρίση και ακρίβεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην επιστολή τονίζεται ότι η μέριμνα που θα ληφθεί θα πρέπει να είναι ίση ή και μεγαλύτερη από την αντίστοιχη μέριμνα που έχει αποφασισθεί σχετικά με τις επιχειρήσεις.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή