Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης σε Σταϊκούρα: Να παραταθεί ο χρόνος υποβολής δεδομένων στο mydata από μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κόκκαλης σε Σταϊκούρα: Να παραταθεί ο χρόνος υποβολής δεδομένων στο mydata από μικρομεσαίες επιχειρήσειςτου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά, δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου το οποίο φιλοξενεί επιστολή του Βιοτεχνικού  Επιμελητήριου της Αθήνας προς το υπουργείο Οικονομικών στην οποία ζητάει την επανεξέταση της απόφασης Α.1090/05-07-2022, για να δοθεί μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στις επιχειρήσεις να αποστέλλουν τα δεδομένα και χωρίς την επιβολή των σχετικών προστίμων.

Επισημαίνεται η επιπρόσθετη επιβάρυνση των επιχειρήσεων για προμήθεια αναβαθμισμένου λογισμικού αλλά  και της αυξημένης απασχόλησης των λογιστών – συνεργατών των επιχειρήσεων. Αναφέρονται τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκληθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στον κλάδο των λογιστών καθώς, σύμφωνα με εκτίμηση του ΒΕΑ,  έχει δημιουργηθεί ένα δαιδαλώδες σύστημα από τις νέες τεχνικές προδιαγραφές για την αποστολή αποκλίσεων και παραλείψεων.

Επιπλέον στην επιστολή εκφράζεται αίτημα για  «ουσιαστική τεχνική διαβούλευσης, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Επιμελητήρια, λογιστές – φοροτεχνικούς, και λοιπούς φορείς) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθώς επίσης, την μη επιβολή προστίμου για τα έτη 2021 και 2022 και την υποβολή των ετήσιων τακτοποιητικών εγγραφών εσόδων, μέχρι την υποβολή της δήλωσης εισοδήματος, έως την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή