Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης σε Βορίδη: Να παραταθεί η δυνατότητα απόσπασης τριτέκνων υπαλλήλων για μία επιπλέον διετία

Την παράταση της δυνατότητας απόσπασης των τρίτεκνων υπαλλήλων για μία επιπλέον διετία, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε Αριθ. Πρωτ. 163/ 6-9-2022), σύμφωνα με την οποία ζητείται η παράταση της δυνατότητας απόσπασης των τρίτεκνων υπαλλήλων  για μία επιπλέον διετία.

Αναφέρεται ότι με βάση το άρθρο 52 παρ. 2 του Νόμου 4954/2022 (ΦΕΚ 136/09-07-2022), παρέχεται στους πολύτεκνους υπαλλήλους με τουλάχιστον τέσσερα (4) προστατευόμενα τέκνα το  δικαίωμα παράτασης της απόσπασης για δύο επιπλέον έτη, πέραν των τεσσάρων ετών (4) που ήδη ισχύουν.

Επισημαίνεται η ανάγκη τροποποίησης του συγκεκριμένου άρθρου ώστε να συμπεριληφθούν και οι τρίτεκνοι στο ευεργέτημα της απόσπασης υπαλλήλου για μία επιπλέον διετία, καθώς τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες είναι αντίστοιχα με αυτά των πολυτέκνων, ενώ αναδεικνύεται ταυτόχρονα και το σοβαρό πρόβλημα της  υπογεννητικότητας της χώρας μας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή