Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης στα νοσοκομεία της Λάρισας: Η κυβέρνηση συνειδητά εγκατέλειψε το ΕΣΥ

Στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας βρέθηκε την Τρίτη ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης για την υγεία, που έβγαλε και πάλι διαμαρτυρόμενους εκτός κλινικών, τους ανθρώπους που εδώ και δύο χρόνια με αυτοθυσία αγωνίζονται για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής.

Ο κ. Κόκκαλης συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες, καταγράφοντας τα προβλήματα, αλλά και το κλίμα ασφυξίας που επικρατεί αφού η κυβέρνηση επέλεξε τη μη στήριξη του ΕΣΥ για να αναχαιτίσει την πανδημία.

Σε δήλωσή του ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε τα εξής: «Η σημερινή ημέρα δεν είναι απλά η ημέρα πανελλαδικής δράσης για τη δημόσια υγεία, αλλά η ημέρα που η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει εκατομμύρια συγνώμες απέναντι στους Έλληνες πολίτες για τη συνειδητή επιλογή της να αφήσει αβοήθητο το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας.

Ακόμη και οι ίδιοι οι επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που όρισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη δύσκολη αυτή τη περίοδο, παραδέχθηκαν δημόσια πως αν είχε ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, χιλιάδες άνθρωποι θα είχαν καλύτερη τύχη μέσα στη δίνη του κορωνοϊού.

Αντί λοιπόν να κουνά το δάχτυλο απέναντι στο εξουθενωμένο προσωπικό των νοσοκομείων και να ζητά και τα ρέστα, η Νέα Δημοκρατία οφείλει έστω και καθυστερημένα μία συγνώμη, που θα συνοδευτεί από άμεσα μέσα στήριξης των νοσοκομείων μας.

Να αφουγκραστεί τους ανθρώπους που δουλεύουν για μερόνυχτα, συνεχόμενα, περιμένοντας ακόμη τα χρήματα των εφημεριών. Να αποδείξει ότι δεν είναι ιδεοληπτικά εμπαθής απέναντι σε οτιδήποτε δημόσιο.

Λίγη ανθρωπιά, λίγη τσίπα, λίγη κατανόηση και πολλές πράξεις. Αυτό χρειάζεται σήμερα το ΕΣΥ. Ακούει κανείς;»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή