Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης: Το έπος του ’21 δεν επανακαθόρισε μόνον το μέλλον της Ελλάδας, αλλά του κόσμου

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821:

«Ο φετινός εορτασμός της μεγάλης εθνικής μας επετείου, κλείνει ένα σημαντικό κύκλο 200 ετών πορείας του νεότερου ελληνικού κράτους. Μία πορεία που είχε αφετηρία το «ελευθερία ή θάνατος» και έγινε η σπίθα που άναψε τη φλόγα της επανάστασης και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το 1821 ήταν η αρχή του τέλους για τέσσερις αιώνες σκλαβιάς. Ο απελευθερωτικός αγώνας με «αρετή και τόλμη» κατά τον ποιητή, στηρίχθηκε στην άσβεστη εθνική συνείδηση, στη μεταλαμπάδευση της ένδοξης Ελληνικής ιστορίας και στην κοινή πίστη. Το έπος του ’21 επανακαθόρισε όχι μόνον το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά και του κόσμου ολόκληρου.

Οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας δυστυχώς, δεν μας επιτρέπουν να τιμήσουμε αυτή την ημέρα και πρωτίστως όλους εκείνους τους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία, με το πρέπον μεγαλείο. Έχω βαθιά την πίστη όμως, πως αυτός ο εορτασμός, μπορεί να γίνει σπουδαίος μέσα μας, εκεί που φωλιάζουν τα ίδια ιδανικά ακόμη, δίπλα στην πατριδογνωσία.

Γιορτάζουμε μαζί σήμερα και τη μεγάλη ημέρα για τη χριστιανοσύνη, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Χρόνια πολλά Ελληνίδες, χρόνια πολλά Έλληνες, χρόνια πολλά Ελλάδα!»

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή