Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης – Βαγενά με συνταξιούχους του ΟΑΕΕ: Έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπή σύνταξη και παροχές

Με συνδικαλιστές συνταξιούχους του ΟΑΕΕ Λάρισας συναντήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά.

Στη συνάντηση που έγινε μετά από πρόσκληση του συνταξιουχικού οργάνου, συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα σε συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό επίπεδο που απασχολούν τους χιλιάδες συνταξιούχους του ΟΑΕΕ στην περιοχή.

Σε κοινή τους δήλωση μετά το πέρας της συνάντησης οι κ.κ. Κόκκαλης και Βαγενά τόνισαν τα εξής: «Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σταθήκαμε δίπλα στους μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες. Καταργήσαμε την ποινική δίωξη και το αυτόφωρο για χρέη προς την εφορία ακόμη και 5.000 ευρώ. Δώσαμε πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη σε αυτούς που χρωστούσαν και δεν είχαν θεωρημένο βιβλιάριο υγείας. Προχωρήσαμε σε διαγραφή ασφαλιστικών εισφορών σε χιλιάδες οφειλέτες – εν δυνάμει συνταξιούχους. Νομοθετήσαμε τις 120 δόσεις για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Νομοθετήσαμε τη 13η σύνταξη η οποία καταργήθηκε με νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για το θέμα της προσωπικής διαφοράς δεσμευόμαστε πως σε συνεργασία με την τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα φέρουμε το θέμα άμεσα στη βουλή. Τυχόν αδικίες πρέπει να διορθώνονται και να αποκαθίστανται. Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ δικαιούνται αξιοπρεπή σύνταξη και παροχές».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή