Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόλαση φωτιάς η Σάμος – Πρόταση Δημάρχου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εκτός ελέγχου μέχρι στιγμής η πύρινη λαίλαπα που κάνει στάχτη ότι βρεθεί μπροστά της, στο καταπράσινο νησί της Σάμου. Η φωτιά, για άγνωστους ακόμη λόγους, ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης στους Βουρλιώτες, όμως γρήγορα πήρε τεράστιες διαστάσεις λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί.

Στη μάχη για την κατάσβεση παίρνουν μέρος 37 πυροσβέστες με 17 οχήματα, τρία ελικόπτερα, τρία αεροσκάφη, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, υδροφόρες ΟΤΑ, εθελοντές πυροσβέστες, αλλά και το ρωσικό «θηρίο» Beriev 200.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και παρόλο που η φωτιά δεν απειλεί (προς το παρόν) οικισμούς, ο Δήμαρχος Σάμου διέταξε την προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων, ενώ σκοπεύει να εισηγηθεί για την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Νωρίτερα το βράδυ, στις 20:00, η φωτιά είχε φτάσει στη θέση Μάνα Κοκκαρίου. Η περιοχή εκεί είναι δύσβατη, και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους καθιστά την κατάσβεσή της μια πολύ δύσκολη υπόθεση.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς δόθηκε εντολή από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, να έρθει στο νησί κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, κάνει έκκληση στους πολίτες της περιοχής Κοκκάρι, επειδή η φωτιά πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, να γίνεται ελεγχόμενη χρήση νερού, όσο αυτό είναι δυνατόν.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή