Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ…!

Πανικός έχει πέσει στον ΣΥΡΙΖΑ από τις αρνητικές δημοσκοπήσεις, που φέρνουν τη Ν.Δ. να προηγείται με διψήφιο αριθμό. Ο Τσίπρας και όλα τα τρωκτικά της κυβέρνησης, παρά ταύτα, αρνούνται πεισματικά να συμβιβαστούν με την ιδέα, πως σε λίγο θα αποτελούν παρελθόν και φυσικά αγνοούν πως στα δημοκρατικά πολιτεύματα, η απώλεια της εξουσίας δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο βασικός κανόνας. Αυτό ακριβώς το είπε και ο Αγάθων τον 5ο αιώνα π.Χ., με μία φράση «ότι ο άρχων πρέπει να γνωρίζει ότι ανθρώπους, ότι κυβερνά με βάση τους νόμους και ότι δεν θα ΚΥΒΕΡΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ».
 
Ο λαός βλέπει πως οι ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι μετρημένες είτε οι εκλογές διεξαχθούν τον Μάϊο είτε γίνουν τον Οκτώβριο. Η ιδέα της απώλειας της εξουσίας τους τρομοκρατεί και μετέρχονται κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα.
 
Ο Τσίπρας πολώνει το πολιτικό κλίμα και τα φερέφωνα του Μαξίμου, οι κάθε είδους Καρανίκηδες και Πετσίτες, επενδύουν στο μίσος και στον διχασμό της κοινωνίας, με την λογική του «ή εμείς ή αυτοί» και με την σκέψη του «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας σχολάσουν».
 
Βγαίνουν στα Μ.Μ.Ε. και διαλαλούν ότι τρελό και ανιστόρητο περνάει από το αρρωστημένο μυαλό τους. Η Μυρσίνη Λοΐζου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε το … περίφημο ότι «τα θύματα του Ξηρού (της 17 Νοέμβρη), θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμην». Η δήλωση αυτή καταδεικνύει πως οι τρομοκράτες θέλουν να επικρατήσουν στην Ελλάδα. Κι όμως αυτή είναι υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο δε για εκείνον τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση, που είπε ότι «όσο θυμάμαι στα 30 χρόνια που είμαι δημοσιογράφος δεν έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότωφ …». Ευτυχώς που του θύμισε ο σύντροφός του ο Φίλης «ότι τα θύματα της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ» ήταν αποτέλεσμα των μολότωφ … !
 
Με τέτοιους ανθρώπους και τέτοιες απόψεις εξυπηρετείται μόνον η πολιτική του διχασμού, της αναρχίας και της τρομοκρατίας. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και ο λαός θα τους δώσει την πρέπουσα απάντηση στις ερχόμενες εκλογές. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πρωθυπουργός, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στην κοινοβουλευτική του ομάδα.
 
Είναι λογικό, και μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια, να ανεβαίνουν οι τόνοι όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών. Είναι, όμως, ολέθριο να χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος και «ρητορικές» περί διεφθαρμένης ελίτ. Αυτά οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς και βλάπτουν ανεπανόρθωτα την χώρα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
 
Οι ενέσεις τόνωσης του ηθικού των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Τσίπρα, δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνονται με πόλωση και διχασμό. Το κλίμα της Ηττοπάθειας, που κυριαρχεί σε μεγάλο αριθμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αλλάζει με τίποτε. Είχαν πέντε χρόνια περιθώριο να φτιάξουν μια νέα Ελλάδα. Δυστυχώς την κατέστρεψαν και οι πολίτες θα τους τιμωρήσουν γι αυτό. Ο λαός θυμάται τι έλεγε προεκλογικά ο Τσίπρας και οι βουλευτές του και τι έκαναν μετεκλογικά. Γι αυτό τον θεωρεί ως τον μεγαλύτερο πολιτικό ΨΕΥΤΗ. Η ήττα θα είναι συντριπτική για τον ΣΥΡΙΖΑ …!
 
Το κυβερνητικό στρατόπεδο βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης και όλα δείχνουν πως σε λίγο θα είναι κομμάτια και θρύψαλα.
 
Οι ζηλωτές της διαπλοκής και της διαφθοράς συγκλονίζονται από την επερχόμενη ήττα και οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Τα συντροφικά μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν και οι επιλογές για το ευρωψηφοδέλτιο μεταβλήθηκαν σε Μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. Χάνεται το πολιτικό έδαφος κάτω από τα πόδια τους γιατί λειτούργησαν ως καθεστώς …!
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχτισε το δικό του κομματικό και πελατειακό κράτος και αγκάλιασε όσους υπηρέτησαν την διαπλοκή. Ο συνωστισμός των μεγαλοκαρχαριών της οικονομίας έξω από τις πόρτες του Μαξίμου είναι προφανής. Στηρίχθηκαν και στηρίζονται στους ζηλωτές της διαφθοράς και της διαπλοκής.
 
Όλα τα άλλα είναι … παραμύθια και υπνωτικά χάπια για τον ταλαίπωρο λαό της Ελλάδας. Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον το ποιόν των ανθρώπων του Μαξίμου και της παρεοκρατίας και τους περιμένουν με τις ψηφοκαραμπίνες,για να τους θυμίσουν το «όταν οι λαοί ξυπνούν, οι τύραννοι πεθαίνουν» … !
 
Το πικρό … ποτήρι θα το πιεί ο Τσίπρας, όποτε κι αν κάνει τις Εθνικές εκλογές … !
 
 
Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή