Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κομβική εισήγηση του Γεώργιου Αποστολάκη στην επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου

Στην Βουλή των Ελλήνων, ο Τρικαλινός Βουλευτής Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ Γεώργιος Αποστολάκης, στην εισήγηση του στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με θέμα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τίτλο «Επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Ελληνικού Κτηματολογίου: Διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων στις μεταγραφές ακινήτων και ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο» – Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων – Ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης»

Ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε ότι για τις παθογένειες του Κτηματολογίου και τη γραφειοκρατία του, την οποία διατείνεται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ότι θα θεραπεύσει, ευθύνονται, διαχρονικά, όσα κόμματα κυβέρνησαν από το 1995, έτος εφαρμογής του Κτηματολογίου, μέχρι σήμερα. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το καθένα κατά το μέτρο ευθύνης του.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής, αυτά διαχειρίστηκαν το πρόγραμμα και τα υπέρογκα κονδύλια που διατέθηκαν. Οι πολιτικές τους και η διασπάθιση των κονδυλίων προκάλεσαν την καθυστέρηση στην πρόοδο του έργου, την γραφειοκρατία, την υποστελέχωση και την ανεπαρκή μηχανοργάνωση. Από την εποχή Λαλιώτη μέχρι σήμερα διατέθηκαν για το Κτηματολόγιο άνω του 1. Δις. Ευρώ. Τη μεγαλύτερη φυσικά ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση της ΝΔ γιατί το μεγαλύτερο τέλμα έλαβε χώρα στις ημέρες της 5ετούς εξουσίας της…”

Ποιος άραγε ευθύνεται; Μήπως η ΝΙΚΗ ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν κυβέρνησαν;

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή