Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kοντά σε πρόκριση η Εθνική Ελπίδων

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Εθνική Ομάδα των Ελπίδων στο στάδιο Strtelnice του Jablonec με 2-1 επί της γηπεδούχου Τσεχίας!

Παρέμεινε έτσι αήττητη στην κορυφή του α΄ προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και αύξησε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητές της για πρόκριση στην τελική φάση.
 
Σε ένα σχετικά ισορροπημένο α΄ ημίχρονο, με την κατοχή στους γηπεδούχους Τσέχους, η ελληνική ομάδα απειλήθηκε μόνο σε μία φάση, όταν στο 16΄ ο Πούλκραμπ βρέθηκε σε ιδανική θέση για γκολ, αλλά ο Κότσαρης απέκρουσε θεματικά και κράτησε το "μηδέν". Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου (44') ο Δημήτρης Λημνιός πραγματοποίησε εκπληκτικό σλάλομ, και αφού πέρασε 4 αντιπάλους πλάσαρε εύστοχα τον Στάνιεκ για το 1-0.
 
Στο 50΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Τάκακς, αλλά στο 56΄ ο Ανδρούτσος έβγαλε ωραία πάσα στον Λάμπρου, αυτός πέρασε στον Τσιμίκα κι ο τελευταίος με σουτ από το ύψος της περιοχής έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Ελλάδα. Οι Τσέχοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά αλλά η ελληνική ομάδα αμύνθηκε σωστά. Μάλιστα στο 97'  ο Κότσαρης πραγματοποίησε νέα εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Τρούμπακ κι η ελληνική ομάδα έφτασε στη σπουδαία επιτυχία, σε μια δύσκολη έδρα και με έναν δυνατό αντίπαλο.
 
Τσεχία: Στάνιεκ, Ματέιου, Κούλιανεκ (67΄ Κβετ), Χάσεκ (67΄ Τρούμπακ), Πούλκραμπ, Τάκακς, Χέλεσικ, Κραλ, Μάτουσεκ, Λίστσκα, Λάντρα (79΄ Ζάλικ).

Ελλάδα: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας, Πασαλίδης, Νικολάου, Καραχάλιος, Βέργος (64'  Κοτσόπουλος), Λάμπρου (74΄ Μανθάτης), Ανδρούτσος, Χατζηδιάκος, Λημνιός (87'  Κυριακόπουλος).
 
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του 1ου Ομίλου
 
1. Ελλάδα 8 22 β. 24-3
2. Κροατία 8 19 β. 25-5
3. Τσεχία 8 13 β. 13-14
4. Λευκορωσία 8 11 β. 10-12
5. Μολδαβία 9 7 β. 8-22
6. Σαν Μαρίνο 9 0 β. 1-25
 
Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών
 
11 Οκτωβρίου: Λευκορωσία – Τσεχία
12 Οκτωβρίου: Κροατία – Ελλάδα
15 Οκτωβρίου: Ελλάδα – Λευκορωσία
15 Οκτωβρίου: Σαν Μαρίνο – Κροατία
15 Οκτωβρίου: Τσεχία – Μολδαβία

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή