Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κοντά σε συμφωνία για τη μη περικοπή των συντάξεων

   Φαίνεται να συμφωνεί το Βερολίνο για ακύρωση του μέτρου που αφορά στην περικοπή των συντάξεων υπό όρους ενόψει και του Eurogroup του Δεκεμβρίου.
 

   Συγκεκριμένα, απαραίτητη προΫπόθεση για τη μη περικοπή των συντάξεων είναι η απαρέγγλιτη τήρηση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5 % του ΑΕΠ που θα συμβάλλει στην αποφυγή αναταράξεων και παρεκκλίσεων της ελληνικής οικονομίας.

   Επιπλέον, ο δεύτερος όρος για την ακύρωση του συγκεκριμένου μέτρου, είναι ότι δεν πρόκειται να οδηγηθεί η κατάσταση σε αφαίρεση ή ακύρωση άλλων μεταρρυθμίσεων που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια ενώ η αναίρεση του μέτρου αυτού θα γίνει λόγω των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας και της επιθυμίας όλων των κομμάτων ως προς αυτό.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι παρ’ όλη τη γενικότερη αρνητικότητα ως προς την μη περικοπή των συντάξεων από την Ευρώπη τελικά έγινε η στροφή στο θέμα αυτό προς αποφυγή παράλληλης κρίσης της Ιταλίας για την οποία υπάρχει ανησυχία και για τη διατήρηση της υποστήριξης της Μέρκελ από τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους με σκοπό την παραμονή στην εξουσία.
 
ΠΗΓΗ: kathimerini.gr
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή