Κοντοτόλη: Αναχρονιστικά όρια ηλικίας στις προσλήψεις Θηροφυλάκων

Αναλυτικά η δήλωσή της

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, αίτηση-αναφορά-υπόμνημα της κας Μόκκα Ευαγγελή, αναφορικά με τις προσλήψεις Θηροφυλάκων και τη διακριτική μεταχείριση που υφίστανται με τη θέσπιση μικρών ηλικιακών ορίων, αναντίστοιχων με την πραγματικότητα και το κοινοτικό δίκαιο.

Αναφορά προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατατέθηκε από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, προκειμένου να απαντήσουν στη Βουλή, αν προτίθενται να εναρμονίσουν την Υπουργική Απόφαση του 2009, σχετικά με τα ηλικιακά όρια των Θηροφυλάκων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο αίτημά της η κα Μόκκα, η προκήρυξη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ), για την πρόσληψη Θηροφύλακα, αναφέρει ότι «για την ηλικία το χαμηλότερο έτος είναι το 21ο και το μεγαλύτερο το 35ο και για όσους έχουν τριετή προϋπηρεσία το 40ο έτος». Όταν, όμως,  το δικαίωμα ψήφου άρχεται στα 17 έτη και το συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 67, τα όρια αυτά είναι το λιγότερο αναχρονιστικά.

Είναι προφανές ότι η θέσπιση κατώτατων και ανώτατων ηλικιακών ορίων, χωρίς ειδική αιτιολόγηση, ως κριτήριο διαφορετικής µεταχείρισης πρέπει να είναι ανάλογη και αναγκαία. Σύµφωνα µε την αρχή της αναλογικότητας, πρέπει να προκύπτει σαφέστατα και ειδικά ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό, λιγότερο αυστηρό µέσο πέραν της χρήσης της ηλικίας για την επίτευξη του σχετικού επιδιωκόµενου θεµιτού στόχου, ενώ παράλληλα, πρέπει να προκύπτει σαφώς ότι το µέσον που χρησιµοποιείται πραγµατικά εκπληρώνει τον επιδιωκόµενο σκοπό.

Καλούνται, επομένως, οι κ.κ. Υπουργοί να επανεξετάσουν τα ηλικιακά όρια της 103351/2412/9-7-2009 Υπουργικής Απόφασης και να τα εναρμονίσουν σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο, διασφαλίζοντας την αρχή της ίσης µεταχείρισης.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Το Νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο …
Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

«Εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε ως πόλη», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος …
Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

 Δημήτρης Κουρέτας από Φαρκαδόνα:  «Όλοι  μαζί  ένα μέτωπο για να προχωρήσει η αποκατάσταση» …