Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κοπή πίτας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας

Την Κυριακή 21 Γενάρη το πρόγραμμα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) έγραφε κοπή πίτας στο αγαπημένο μας καταφύγιο «Ελατάκος» πάνω από την λίμνη Πλαστήρα.

Σαράντα ένα μέλη και φίλοι του ΕΟΣΚ , μεταξύ αυτών και εφτά παιδιά με μικρότερο τον Κωνσταντίνο εφτά χρονών, βρεθήκαμε το πρωί στο καθιερωμένο ραντεβού μας με προορισμό την θέση «Μελίσσι» τρία χιλιόμετρα μετά το φράγμα του Μέγδοβα προς το Μπελοκομίτη, όπου υπάρχει και ενημερωτική πινακίδα του μονοπατιού.

Μετά το καλωσόρισμα και τις σχετικές φωτογραφίες ξεκινάμε την πεζοπορία στο πολύ καλά σηματοδοτημένο από τον ΕΟΣΚ μονοπάτι με τον κωδικό Κ1 (Μπελοκομίτης – Ελατάκος – Πόρτα Αγράφων – κορφή Μπορλέρο 2017μ – Έλατος), με σύμμαχο τον συννεφιασμένο αλλά ευτυχώς χωρίς βροχή, παρά τις προβλέψεις, καιρό.

Το λίγο χιόνι δεν μας δυσκολεύει στην πορεία μας, αλλά αντίθετα μας δίνει μια ευχάριστη νότα στην διαδρομή μας. Φτάνουμε στον έρημο, αυτήν την εποχή, οικισμό Ζυγογιαννέικα όπου και κάνουμε στάση για ξεκούραση και απολαμβάνουμε την υπέροχη θέα στις χιονισμένες κορφές των Αγράφων.

Συνεχίζουμε την ανάβαση με όλο και περισσότερο χιόνι και μετά από δυόμιση ώρες συνολικά φτάνουμε στο μικρό αλλά χιονισμένο και πανέμορφο καταφύγιο στη θέση «Ελατάκος», όπου εκεί μας περιμένουν με ζεστό τσάι, μια παρέα μελών του ΕΟΣΚ , που είχανε ανέβει από την προηγούμενη και μάλιστα είχαν ανεβάσει και την πίτα καθώς και μια άλλη μικρότερη «ορειβατική» πίτα που την κόψανε στις πλαγιές της Πετσαλούδας.

Μετά από την ξεκούραση, λίγο χιονοπόλεμο και το τσίπουρο που ακολούθησε, ήρθε η ώρα να κόψουμε την πίτα μας. Με ορειβατικές ευχές ο πρόεδρος του συλλόγου Παντελής Μανώλης και οι μικροί της παρέας, έκοψαν την υπέροχη σε εμφάνιση και νοστιμιά πίτα, που ήταν προσφορά του μέλους του συλλόγου μας Αλέκου Ζαχαρή, από τον φούρνο του στα Φάρσαλα. Τυχερός ήταν ο Δημήτρης, που βρήκε το φλουρί και κέρδισε ένα σετ βουνού (γάντια, καπέλο, κάλτσες) προσφορά του καταστήματος ορειβατικών και ποδηλατικών ειδών «Διαδρομές».

Στη συνέχεια αφού καθαρίσουμε και τακτοποιήσουμε το καταφύγιο, αρχίζει η κατάβαση από το ίδιο μονοπάτι με προορισμό το Μπελοκομίτη, όπου τελειώνει η μέρα στην φιλόξενη ταβέρνα «Πανόραμα» με κοψίδια και ντόπια τσίπουρα και κρασιά.

Επόμενη δράση του συλλόγου είναι την Κυριακή 29 Γενάρη, με ανάβαση στην κορυφή Καραβούλα των Αγράφων σε υψόμετρο 1869 μέτρα.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6977706540 και 6972210425

Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή