Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για τον Σύλλογο Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων

Στη θέση «Παναγιά» Πλατάνου πραγματοποιήθηκε η κοπή της 18ης Πίτας του συλλόγου Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων.

Ο χώρος βρίσκεται 850μ από την πλατεία του χωριού στον δρόμο για Ελληνόκαστρο σε μια ωραία περιοχή με πανύψηλα Πλατάνια, πάρκο αναψυχής με βρύση, παγκάκια και κιόσκια και το ομώνυμο εξωκλήσι της Παναγίας.

Μια ομάδα μελών αναχώρησε πριν την κοπή για την καθιερωμένη Κυριακάτικη πορεία η οποία είχε ως αφετηρία την πλατεία του χωριού Αρδανίου και απ’ εκεί μέσω της Πανόβρυσης και αρχικά ανηφορικής πορείας μέχρι της διασταυρώσεως με την Ε.Ο.Ελληνοκάστρου – Πλατάνου και κατηφορική κατεύθυνση στη συνέχεια, έφθασε μετά από πορεία διάρκειας 1:30 λεπτών περίπου, στο σημείο κοπής της πίτας.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο από την Τ.Κ.Πλατάνου για εκδηλώσεις και το μεγάλο πανηγύρι του 15η Αυγουστού που με τη βοήθεια των μελών είχαν στηθεί τα τραπέζια με τα δώρα και τα κεράσματα και είχαν αναρτηθεί τα πανό καλοσωρίσματος, προσήλθαν περισσότερα από 80 μέλη και φίλους του συλλόγου, από μεγάλους μέχρι μικρούς μπόμπιρες.

Ο καιρός αρχικά ήταν σύμμαχος μας αφού η βροχή άρχισε να πέφτει δυνατά προς το τέλος της εκδήλωσης. Στη συνέχεια ο πρόεδρος αφού καλωσόρισε τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες του Συλλόγου εκ μέρους του Δ.Σ. και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και επίτευξη των στόχων τόσο του συλλόγου όσο και του κάθε μέλους ξεχωριστά, αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα του συλλόγου το οποίο εκδόθηκε και στην έντυπη καλαίσθητη μορφή του, έτοιμο προς διανομή με την προτροπή στα μέλη να το υποστηρίξουν και πλαισιώσουν τις δράσεις του συλλόγου, έγινε μικρή ενημέρωση για την περιοχή και ειδικώς για την γειτονική θέση «Οβριάσα» όπου βρέθηκε αρχαιολογικός χώρος με δύο βασιλικές και λοιπούς τάφους που όπως αναφέρθηκε στο 2ο Συμπόσιο Τρικαλινών Σπουδών έχει δώσει δείγματα κατοίκησης από τα Ελληνιστικά χρόνια μέχρι και τα πρώτα βυζαντινά χρόνια.

Ήταν μια ωραία εκδήλωση που μας έδωσε την ευκαιρία να ξαναδούμε παλιούς συνοδοιπόρους και φίλους, να ανταλλάξουμε ευχές και νέα, να θυμηθούμε τα παλιά, να χαρούμε και να χαραλαρώσουμε απολαμβάνοντας τις προσφορές των χορηγών μας και τα ποτά προσφορά των μελών μας Βασιλείου Δεσίκου και Μάριου Μαροχαλάκη. Επίσης, θερμές ευχαριστίες σε όλα τα μέλη του συλλόγου για την παρουσία τους και σε όσους βοήθησαν για την προετοιμασία της εκδήλωσης.

Ας είμαστε όλοι καλά μέχρι του χρόνου που θα κόψουμε την πίτα της επόμενης χρονιάς και τα βουνά θα στέκουν πάντα ακίνητα για να μας περιμένουν.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την προσεχή Κυριακή είναι προγραμματισμένη ανάβαση στις κορυφές Τσούκες με εκκίνηση από τον αυχένα Γκρόπας – Ανθηρού.

Πληροφορίες για τις δράσεις μας στα γραφεία του συλλόγου – Ομήρου 6, κάθε βράδυ Παρασκευής από τις 9 έως τις 10. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας είναι: www.trikalasport.gr και στο τηλέφωνό μας 2431072077.

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή