ΕλλάδαΠρωτοσέλιδα

Κορωνοϊός: 1.211 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι, 114 οι διασωληνωμένοι

29 Oct 2020

Τετραψήφιος είναι για ακόμη μια ημέρα ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, ενόψει των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 1.211 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 35510, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

Τα 4043 (11.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12843 (36.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 114 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 284 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 615 θανάτους συνολικά στη χώρα. 234 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Νέα μέτρα
Σημειώνετα πως νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

«Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε. «Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» πρόσθεσε.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο».

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας», σημείωσε.

CNN

Trikalanews
Author: Trikalanews

AirCanteen

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Η AirCanteen, μια από τις ηγέτιδες εταιρείες εστίασης, αναζητά Πωλητές, Barista, Αποθηκάριους & Υπεύθυνους Καταστήματος για τα καταστήματά μας στα …


19ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου «Αποστόλης Γκαραγκάνης»

19ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου «Αποστόλης Γκαραγκάνης» – Θέαμα και ουσία!

Φουριόζοι μπήκαν στα γήπεδα οι «μικροί». Τόση η όρεξή τους για μπάλα …
Ομαδική φωτογραφία των ομάδων Κ8 και Κ10 της Ακαδημίας Πυργετού και του Πορταϊκού μετά από φιλικούς αγώνες στο γήπεδο του Δικεφάλου

Δράση για μικρούς πρωταγωνιστές στην Ακαδημία Πυργετού

Η Κ8 και Κ10 της Ακαδημίας Πυργετού έπαιξαν φιλικά με τον Πορταϊκό, ενώ η Κ12 συμμετείχε στην 6η αγωνιστική του …
Έφυγε από τη ζωή η Θεοδώρα Βράντζα-Ζαφειριάδου

Έφυγε από τη ζωή η Θεοδώρα Βράντζα-Ζαφειριάδου

Την Τρίτη 15 Απριλίου στον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού η κηδεία της 70χρονης Τρικαλινής …
Ταχύρρυθμο σεμινάριο για επαγγελματίες μελισσοκόμους στην Καλαμπάκα

Ταχύρρυθμο σεμινάριο για επαγγελματίες μελισσοκόμους στην Καλαμπάκα

Από 23 έως 25 Απριλίου 2025 στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» – Απαραίτητο το μελισσοκομικό βιβλιάριο …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.