Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κορωνοϊός: 1.211 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι, 114 οι διασωληνωμένοι

Τετραψήφιος είναι για ακόμη μια ημέρα ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, ενόψει των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 1.211 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 35510, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

Τα 4043 (11.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12843 (36.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 114 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 284 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 615 θανάτους συνολικά στη χώρα. 234 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Νέα μέτρα
Σημειώνετα πως νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

«Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε. «Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» πρόσθεσε.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο».

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας», σημείωσε.

CNN

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή