Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κορωνοϊός – Δέλτα: Φόβοι για τρίτη δόση εμβολίου και σενάρια νέου lockdown

Ευρωπαϊκή «φρενίτιδα» και αυστηρή σύσταση προς κάθε ανεμβολίαστο να εμβολιαστεί, προκειμένου να θωρακιστεί από τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, που οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι ήρθε για να μείνει, άγνωστο πόσο, σε όλη την Ευρώπη.

Στην Ε.Ε. έχει σημάνει γενικός συναγερμός από την ινδική μετάλλαξη και γι’ αυτό κανείς δε μπορεί να αποκλείσει μια τρίτη δόση εμβολιασμού για να μην υπάρξει νέο κύμα έξαρσης του ιού, από το Φθινόπωρο και μετά.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα κινδύνου μόνο για όσους παραμένουν χωρίς εμβολιασμό, τονίζοντας ότι κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα, εξαιτίας της αυξημένης μεταδοτικότητας που παρουσιάζει. Όλα αυτά ειπώθηκαν και παρουσιάστηκαν με στοιχεία και μετρήσεις στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, όπου αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες επεσήμαναν ότι πρέπει να υπάρξει συνολικός εμβολιασμός κάθε χώρας, ώστε να θωρακιστεί και να αποφευχθεί τρίτο κύμα έξαρσης του ιού από το Φθινόπωρο, που σημαίνει επαναφορά του lockdown σε τοπικό και όχι μόνο, επίπεδο κάθε χώρας.

Σχετικές δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος υπογράμμισε:

«Η ινδική μετάλλαξη, η μετάλλαξη Δέλτα δηλαδή, είναι αυτή η οποία φαίνεται ότι κυριαρχεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες πλέον και παρουσιάζει περιστατικά κι εδώ στην Ελλάδα. Προφανώς και μας ανησυχεί και μας απασχολεί, για αυτό και βλέπετε την εγρήγορση του συστήματος απόκρισης σε αυτό τον κίνδυνο: του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, των επιστημόνων μας. Ασφαλείς είναι αυτοί οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. Δεν είναι ασφαλείς και κινδυνεύουν αυτοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Νομίζω ότι πιο ξεκάθαρα δεν μπορεί να μιλήσει ένας υπουργός Υγείας για την κατάσταση».

Εδώ να υπενθυμίσουμε, ότι όπως έχει γίνει γνωστό, τα εμβόλια που είναι αποτελεσματικά ενάντια στη μετάλλαξη Δέλτα, είναι αυτό της Pfizer/Biontech, και της AstraZeneca αλλά σε μικρότερο ποσοστό.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή