Κορωνοϊός: Εκ περιτροπής εργασία ως μέτρο πρόληψης ζητούν οι Τρικαλινοί Αστυνομικοί 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού, ζητά με επιστολή της προς όλους τους αρμόδιους, αλλαγές στις υπηρεσίες της.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

 

«Με δεδομένη την ασθένεια ικανού αριθμού Αστυνομικών Υπαλλήλων από τον δυνητικά θανατηφόρο κορωνοϊό, αλλά και Αστυνομικών που εισήλθαν σε προληπτική καραντίνα λόγω της άμεσης επαφής τους με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου και με πιθανολογούμενη την αύξηση αυτών κατά το επόμενο χρονικό διάστημα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων με ανεπτυγμένο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Αστυνομικό και τον πολίτη προτείνει το εξής:

Οι Αστυνομικές Υπηρεσίες να καθιερώσουν για το προσωπικό τους την εκ περιτροπής εργασία, αφήνοντας προληπτικά εκτός εργασίας εναλλάξ, το 1/3 του προσωπικού τους για 14 ημέρες και αυτό να γίνεται περιοδικά για το σύνολο του προσωπικού. Το προσωπικό αυτό θα βρίσκεται σε επιφυλακή και θα αποτελεί μια δικλείδα ασφαλείας σε περιπτώσεις που ο ιός «χτυπήσει την πόρτα» των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Σε περίπτωση λοιπόν επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε μια υπηρεσία, που θα έχει ως συνέπεια την προληπτική καραντίνα του συνόλου του προσωπικού αυτής, οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι που βρίσκονταν σε επιφυλακή θα μπορούν  άμεσα να αναλάβουν υπηρεσία κάνοντας έτσι δυνατή την συνέχεια της λειτουργίας της Αστυνομικής Υπηρεσίας. Η Αστυνομία αποτελεί σημαντικό κρίκο στο κομμάτι της αλυσίδας του Ελληνικού κράτους και είναι απαραίτητο κάθε στιγμή να έχει το προσωπικό εκείνο που θα της επιτρέπει να λειτουργεί.

Είναι πασιφανές ότι, οι συνθήκες που διαμορφώνονται μετά το ξέσπασμα της πανδημίας είναι πρωτόγνωρες. Απαιτούν τολμηρές λύσεις και ρηξικέλευθες αποφάσεις. Είναι αναγκαίο η πολιτική και η φυσική ηγεσία  να τολμήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ελληνική Αστυνομία ήταν είναι και θα είναι πάντα μπροστάρης στον αγώνα για τη εύρυθμη λειτουργία του Ελληνικού κράτους. Για να συμβεί αυτό ο Έλληνας Αστυνομικός πρέπει να μείνει όρθιος. Είναι η ώρα του σχεδιασμού, του προγραμματισμού και των καινοτόμων αποφάσεων.»©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή