Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κορονοϊός: Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Η ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία πολλών περιοχών όλης της επικράτειας, οδηγεί στην επιλογή της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών

Σε εφαρμογή τίθεται από την Τετάρτη (10/11) η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, λόγω του μεγάλου βάρους που έχει δεχτεί το ΕΣΥ από την τρομακτική έξαρση που βρίσκεται η πανδημία του κορονοϊού.

Την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το μέτρο θα ισχύσει αρχικά, στην βόρεια Ελλάδα, έπειτα στη Θεσσαλία και σε περιοχές όπου η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι επιβαρυμένη. Η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών κρίνεται αναγκαία, καθώς υπάρχουν και γιατροί που είναι σε αναστολή και δεν δύναται να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Όπως είπε και ο πρωθυπουργός σήμερα στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, «εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό και ο υπουργός υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση από εμένα να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα». Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε για ακόμα μία φορά το lockdown ως λύση.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη το ΑΧΕΠΑ ξεκινάει την εφημερία με 3 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και γεμάτα κρεβάτια. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 εισαγωγές, ενώ το προσωπικό ανησυχεί για το πώς θα κυλήσει το βράδυ.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή