Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κορονοϊός: Τι θα γίνει με το κυνήγι και το ψάρεμα;

Με τα όπλα στο …σπίτι θα μείνουν οι κυνηγοί, καθώς αποφασίστηκε η παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού αλλά και του ψαρέματος, αφού οι λοιμωξιολόγοι δεν έχουν ξεκαθαρίζει εάν και τα ψάρια επηρεάζονται από τον κορονοϊό.

Βέβαια, για την δημόσια υγεία, από την παράταση της απαγόρευσης εξαιρούνται οι Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης, όπου στο πλαίσιο της πρόληψης μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην χώρα μας, θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Στις εξαιρέσεις το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της κάθε Περιφερειακής Ενότητας και μόνο και έως τέσσερα άτομα, δύο σε κάθε αυτοκίνητο.

Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων, θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία.

Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθούν ξανά από την Επιτροπή την άλλη Παρασκευή, οπότε και θα ανοίξει και η συζήτηση και για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων, πάντα βέβαια με το βλέμμα στραμμένο στα επιδημιολογικά δεδομένα των ημερών εκείνων.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή