Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κορυφαία συνάντηση των Αγραφιωτών στην Αθήνα

Μια σημαντική Παναγραφιώτικη συνάντηση, πανελλαδικού χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στην Αθήνα.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου Βασίλη Τσαντήλα και του Δ.Σ. της Ενώσεως Αγραφιώτικων Χωριών, στον πάντα φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου ΠΑΡΝΩΝ, του γνωστού Αγραφιώτη Επιχειρηματία Κώστα Αβράμπου, εκπρόσωποι από 35 Συλλόγους Αγραφιωτών της Αθήνας, συναντήθηκαν, για μια πρώτη γνωριμία και φυσικά για τον συντονισμό δράσεων από την πλευρά της ΕΑΧ για κυρίαρχα θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την σπουδαία ιστορία και την ανάπτυξη της ενιαίας περιοχής των Αγράφων

Μετά την σχετική ενημέρωση από τον Πρόεδρο για την λειτουργία και τους στόχους της Ενώσεως ακολούθησε τοποθέτηση του Αντιπροέδρου π. Ευαγγέλου Φεγγούλη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγράφων για θέματα που αφορούν τον Θρησκευτικό Τουρισμό και τις ενέργειες που πρέπει να γίνου έτσι ώστε τα Άγραφα να γίνουν εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα, καθότι είναι διάσπαρτα χριστιανικών Μνημείων και πλούσια σε φυσική ομορφιά και περιβάλλον.

Ομόφωνα ορίστηκε ενδεκαμελής Συντονιστική Επιτροπή που στελέχωσε την διοίκηση της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας-Ευρυτανίας και μετά από διάλογο δρομολογήθηκαν οι πρώτες κοινές εκδηλώσεις.

Στην πρώτη και τόσο σημαντική αυτή συνάντηση στην οποία παρουσιάστηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και τοποθετήθηκαν ανάλογα για διάφορα θέματα, από την ΕΑΧ, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Βασίλης Τσαντήλας, ο Αντιπρόεδρος π. Ευάγγελος Φεγγούλης  και τα Μέλη του Δ.Σ. ο π. Δήμαρχος Αγράφων Βαγγέλης Κατσιφός, ο Μιχάλης Κατσομήτρος, η Αναστασία Μπαλαμπάνη.

Κυρίαρχο σύνθημα ότι Όλοι μαζί μπορούμε, ας το τολμήσουμε για την ιστορία και τον τεράστιο πολιτισμό της αγιοτόκου και ηρωοτόκου περιοχής των ενιαίων Αγράφων και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή