Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Πατέρας: Κάτω οι ψεύτες και οι κλέφτες

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Ξεσηκώθηκε όλη η Ελλάδα με όσα γίνονται στην κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, ‘Εμποροι, Βιοτέχνες, Γεωργοί και Κτηνοτρόφοι κατεβαίνουν κατά χιλιάδες στους δρόμους για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους, στα όσα λαμβάνουν χώρα.

Το «Βοή Λαού, Οργή Θεού» είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Τα μέτρα που παίρνει η σημερινή κυβέρνηση του Μητσοτάκη, γιατί αυτή δεν είναι κυβέρνηση της Ν.Δ., προκαλούν, γενική κατακραυγή, γιατί τον αδικούν και γιατί, τον καταστρέφουν τον Λαό.

Τράνταξε την κοινωνία η καταδρομική επέμβαση στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, μιας χαμηλοσυνταξιούχου γυναίκας, ενός δικαστικού αντιπροσώπου και της Αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να της πάρουν το σπίτι… γιατί χρωστούσε 15.000 ευρώ.

Σπάσανε νύχτα την πόρτα εισόδου, τα ΚΟΡΑΚΙΑ των εισπρακτικών εταιριών και πέταξαν την γυναίκα έξω.

Έρχονται στο φως κι άλλες απάνθρωπες εξώσεις από FUNDS και από τις εισπρακτικές εταιρείες.

Ο νόμος; αυτός των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Μητσοτάκης δεν τον άλλαξε, αν και προεκλογικά έλεγε άλλα, όπως έλεγε και για το «Μακεδονικό».

Τώρα, που μπήκαμε σε έντονο προεκλογικό κλίμα, ο Πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι μπορεί η οργή του λαού να ξεσπάσει στην κάλπη και τώρα θέλει να πάρει Νομοθετική πρωτοβουλία, για να αποφύγει την συντριβή, γιατί η ήττα του στις ερχόμενες εκλογές είναι πλέον ή βεβαία.

Ακόμα και βουλευτές του Μητσοτάκη είναι….μπλεγμένοι στα άθλια παιχνίδια των πλειστηριασμών.

Μετά τον Ανδρέα Πάτση έσκασε και το όνομα του Παναγή Καππάτου, Βουλευτή Κεφαλονίας, για ανάμειξη με τα «κόκκινα Δάνεια».

Ενδεχομένως η δραστηριότητά τους να μην είναι παράνομη, αλλά είναι εμφανώς ανήθικη και αντιδεοντολογική.

Όταν βγάζεις σπίτια στο σφυρί δεν πρέπει και δεν μπορείς να σαι στον Ναό της Δημοκρατίας.

Η Κύπρος δεν επιτρέπει πλειστηριασμούς μέχρι το 2023.

Πάντως οι απάτες με τον επενδυτικό νόμο κα με το ταμείο ανάκαμψης δεν έχουν τέλος και γίνονται όλες από ανθρώπους, που ακουμπάνε σε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Δεν είχε άδικο η NEW YORK TIMES, που πρόσφατα έγραψε πως «Η σαπίλα στην καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ορατή στον καθένα».

Δεν κατάλαβαν στην κυβέρνηση ότι «ου το ζην, περι πλείστον ποιητέον, αλλά το ευ ζην» όπως έλεγε ο Ισοκράτης (436-338π. Χ).

Δηλαδή αυτό που αξίζει στη ζωή δεν είναι να ζεις, για να αποκτήσεις περισσότερα, αλλά να ζεις καλά.

Δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν έχουν καμία επαφή με την κοινωνία και ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσουν οι πολίτες και την άποψη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) που ζήτησε, επίσημα, αύξηση των μισθών των Δημάρχων, την ώρα που ο λαός λέγει το ψωμί – ψωμάκι.

Δεν είπαν, όμως, πόσα παίρνουν και ούτε γνωρίζουν πώς ζουν εκατομμύρια εργαζόμενοι και Συνταξιούχοι με 330 έως 600ευρώ τον μήνα.

Ο Ισοκράτης είπε για τους «’Αρχοντες» το «πολλών χρημάτων κρείττων ο παρά του πλήθους έπαινος» δηλ. από πολλά άλλα πράγματα είναι καλύτερος ο έπαινος του Λαού.

Οι πολίτες είναι σε απόγνωση και η κυβέρνηση … πέρα … βρέχει…!

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η κοινωνία ενδιαφέρεται, για το αν θα ζήσει και πως θα ζήσει.

Το 88% των πολιτών τρέμει τις αυξήσεις στο ρεύμα, το 87% ανατριχιάζει με την πρωτοφανή άνοδο των καυσίμων το 86%φοβάται την εκτίναξη των τροφίμων, το 76% χάνει τον ύπνο με την πρωτοφανή εγκληματικότητα, το 71% νοιάζεται για τα ελληνοτουρκικά, το 58% ανησυχεί για τις ορδές των λαθρομεταναστών και το 47% δυσφορεί με το έγκλημα των υποκλοπών.

Η Ακρίβεια, η Αισχροκέρδεια και οι Πλειστηριασμοί τσακίζουν τις λαϊκές οικονομίες και αυξάνουν υπερβολικά και παράνομα τα κέρδη των Ολιγαρχών «Νταβατζήδων».

Τα κρατικά Ταμεία είναι γεμάτα από την παράλογη και πρωτοφανή φορολογία στην κοινωνία.

Τώρα θυμήθηκε ο Μητσοτάκης , να φορολογήσει τα υπερκέρδη στην ενέργεια, τα οποία λεφτά είναι του Λαού και μετά τα οποία κάνει, δήθεν, κοινωνική πολιτική, μοιράζοντας….ψίχουλα, για να κερδίσει ψήφους.

Η Ευρώπη είναι σε αποσύνθεση, αφού δεν μπορεί να πάρει απόφαση για το πλαφόν στην ενέργεια εδώ και εννέα μήνες.

Το Ε.Σ.Υ. πνέει τα …ΛΟΙΣΘΙΑ…. Με το Νομοσχέδιο «έκτρωμα» της Γκάγκα και το «το χαστούκι» που έφαγε ο Θάνος Πλεύρης από το Στ.Ε, για τους Ανεμβολίαστους Υγειονομικούς, φανερώνει την Αντισυνταγματικότητα του θέματος.

Ευτυχώς υπάρχουν και μη χειραγωγούμενοι Δικαστές, που ανατρέπουν την εμμονική και εκδικητική πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των Ανεμβολίαστων Υγειονομικών.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνη, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, επανέφερε τους Υγειονομικούς τους Ανεμβολίαστους στα Νοσοκομεία, και τους έδωσε και όλες τις αποδοχές.

Απ’ εδώ και πέρα θα γιατρεύονται μόνο όσοι έχουν χρήματα, οι υπόλοιποι θα περνούν στην «Βασιλεία των Ουρανών».

Με τα όσα συμβαίνουν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την αντικατάσταση του Κώστα Τζαβάρα, κυβερνητικού Βουλευτή, φαίνεται πως τρίζουν τα θεμέλια του Μαξίμου.

Σκοπός του Πρωθυπουργού είναι να καλυφθούν με το «Απόρρητο», όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο των Υποκλοπών και πρωτίστως ο πρώην «κλειδοκράτορας» του Μαξίμου Γρηγόρης Δημητριάδης καθώς και οι Μπίτζιος, Λαβράνον και Ντίλιαν.

Ο Μητσοτάκης οφείλει, ως επικεφαλής της Ε.Υ.Π. με δικό του νόμο, ή να πει όλη την αλήθεια για τις Υποκλοπές ή να παραιτηθεί. Η τροποποίηση του Νόμου, τώρα, είναι δείγμα ενοχής.

Η αγωνιώδης προσπάθεια του Πρωθυπουργού να αλλάξει την ατζέντα πέφτει στο κενό και δυστυχώς, γι΄αυτόν, ευτυχώς για την χώρα, θα πάει στις εκλογές, το πολύ μέχρι 21 Φεβρουαρίου με τρία τεράστια προβλήματα την Ακρίβεια, τις Υποκλοπές και τους Πλειστηριασμούς.

Η ΗΤΤΑ του είναι δεδομένη.

Ο Ευάγγελος Αβέρωφ, στην δεκαετία του 80 έλεγε το «κάτω οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ» ενώ τώρα οι πολίτες διαλαλούν το «κάτω οι ψεύτες και οι κλέφτες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή