Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Πατέρας «ΟΙ ΗΡΩΕΣ»

Μια λέξη, που ακούγονταν μόνο στις Εθνικές Επετείους. Τώρα ηχεί καθημερινά, σχεδόν σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας, αλλά και της Υφηλίου.

Αιτία είναι η πανδημία του Κορονοϊού.

Ήρωας, κατά την παράδοση, αλλά και με βάση το σύγχρονο κοινωνικό πρότυπο, θεωρείται ένας άνδρας ή μια γυναίκα (Ηρωϊδα), που κατέχει κεντρικό ρόλο σ’ ένα μύθο, σ΄ένα έπος ή σ’ έναν αγώνα.

Αυτό το πρόσωπο, διαθέτει μεγαλύτερες ικανότητες από έναν μέσο άνθρωπο.

Οι δυνάμεις του μπορεί να ναι σωματικές, διανοητικές ή και ψυχικές.

Οι ‘Ηρωες, στην συγκεκριμένη περίοδο της χώρας μας είναι δύο ομάδες.

Αυτοί που λειτουργούν στον Ναό του Ασκληπιού δηλ. Γιατροί, Νοσηλευτές, Τεχνικοί κλπ και αυτοί που φυλάγουν «Θερμοπύλες» δηλ. οι Ένστολοι.

Το ένα μεγάλο μας θέμα, φυσικά, που αφορά και όλη την παγκόσμια κοινότητα, είναι το ότι μπλέξαμε άσχημα στα δίχτυα ενός πολύ επικίνδυνου και θανατηφόρου ΙΟΥ, που λέγεται Κορονοϊός ή COVID 19.

Οι πολέμιοι του Ε.Σ.Υ. και των Κρατικών Νοσοκομείων, τα τελευταία χρόνια, είχαν φέρει σε δύσκολη θέση την λειτουργία των Ιδρυμάτων αυτών, αφού δεν υπήρχαν ούτε οι απαραίτητοι Γιατροί, Νοσηλευτές ούτε η σύγχρονη Υλικοτεχνική υποδομή.

Κι όμως το βάρος της σωτηρίας μας έπεσε πάνω στους ώμους και στα χέρια των ανθρώπων αυτών.

Τώρα βγαίνουν και τους χειροκροτούν και τους επευφημούν, για τον αγώνα που δίνουν ενώ μέχρι πρότινος έκλειναν τα αυτιά τους στα αιτήματά τους και στις προτάσεις των στελεχών της Υγείας.

Κάτω από την πίεση των γεγονότων αναγκάζονται να κάνουν, επιτέλους, προσλήψεις.

Απαιτούνται, όμως, όχι προσλήψεις με συγκεκριμένη λήξη, αλλά μόνιμοι Γιατροί και Νοσηλευτές.

Είναι ντροπή, οι επιστήμονες αυτοί να αμείβονται με 1200 Ευρώ και με 800Ευρώ και οι μετακλητοί υπάλληλοι των βουλευτών και Υπουργών, πολλοί από τους οποίους είναι απόφοιτοι Λυκείου, να παίρνουν 2.000 και 2.500 ευρώ τον μήνα….!

Ισπανίδα γιατρός είπε… σαρκαστικά «Ας βρει το εμβόλιο ο Μέσσι ή ο Ρονάλντο που παίρνουν 1εκ.ευρώ τον μήνα».

Καλό το μέτρο της κυβέρνησης να δώσει ολόκληρο δώρο του Πάσχα στους έχοντες «λευκές και πράσινες μπλούζες» αλλά δεν αρκεί.

Απαιτείται, έστω και αργά, οι Γιατροί και οι Νοσηλευτές να πάρουν τους μισθούς, που παίρνουν οι αργόσχολοι και οι υποβαθμισμένοι Μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής.

Να σταματήσει το κράτος να εκμεταλλεύεται την ευσυνειδησία και την ανθρωπιά, όσων υπηρετούν στα Νοσοκομεία.

Δεν είδαμε, όμως, πουθενά να αναφέρεται κάτι για τους ένστολους, γι’ αυτούς τους «Ακρίτες» του Έβρου και των Νησιών.

Αυτούς που φυλάγουν «Θερμοπύλες» και κρατούν την ακεραιότητα της πατρίδας μας δεν πρέπει να τους ενισχύσουν οικονομικά;

Ωραία τα χειροκροτήματα των πολιτών. Καλά τα λόγια των κυβερνώντων, αλλά ήρθε η ώρα να παρθούν οικονομικά μέτρα για την στήριξη των ανθρώπων του συστήματος της Υγείας και για τους Ένστολους.

Βέβαια η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήρε μέτρα και όλα τα μέτρα ήταν σωστά και δίκαια. Απ΄αυτά άλλα ήταν έγκαιρα και άλλα αποσπασματικά και καθυστερημένα. Υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για την επιτυχία των μέτρων στον οικονομικό τομέα.

Οι πολίτες, όμως, και ο Λαός στηρίζουν την κυβέρνηση και στα θέματα του «Έβρου» και στο θέμα του Κορονοϊού, ανεξάρτητα από την κομματική τοποθέτηση.

Αυτό είναι μεγάλο ατού στα χέρια του Μαξίμου.

Ας βγάλει, όμως και η κυβέρνηση τα «Μπαζούκας» της οικονομίας, που έβγαλαν οι Ευρωπαίοι, γιατί με τα «καρυοφίλια» δεν κερδίζεται η μάχη στο Οικονομικό πεδίο.

Τα 10δις. ευρώ είναι μια ανάσα. Δεν είναι, όμως, η σωτηρία της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, γιατί ο … κατακλυσμός του Κορονοϊού, θα αφήσει μεγάλες και αγιάτρευτες πληγές.

Ας αντιληφθούν όλοι, μικροί και μεγάλοι, πως έχουν υποχρέωση να ακολουθήσουν τις οδηγίες των επιστημόνων και να εφαρμόσουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Δεν είναι ώρα για διακοπές, για μπάνια, για διασκεδάσεις και για ταξίδια και για πολιτικές αντιπαραθέσεις. Είναι η ώρα της περισυλλογής, της «καραντίνας» και της ομαδικότητας. Και είναι η ώρα να απονείμουμε τα εύσημα σε όσους χαράζουν γενική στρατηγική στον τομέα της Υγείας την περίοδο αυτή.

Όχι άλλα ψέματα. Ας προστατεύσουμε την χώρα μας με την αλήθεια και την υπευθυνότητα όλων μας.

Σωστό το μέτρο της Γενικής Απαγόρευσης στην κίνηση των πολιτών, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει «πως δεν πρέπει να αποκλείουμε τις κοινωνίες, αλλά να εντοπίζουμε τους θετικούς στον Κορονοϊό».

Τώρα Μένουμε Σπίτι και με τον Νόμο….!

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή