Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Πατέρας: ΩΡΑ … ΜΗΔΕΝ… !

          Είναι γεγονός πως ποτέ η Ελλάδα δεν είχε καλές σχέσεις με την γειτονική Τουρκία. Στην πραγματικότητα υπήρχε μία «Λυκοφιλία».

          Η κακή αυτή κατάσταση δεν οφείλεται στην χώρα μας, αλλά στην επιθυμία της Τουρκίας να φθάσει στην συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο.

          Το Πετρέλαιο και το Αέριο της περιοχής ήταν πάντα ο τελικός σκοπός κάθε … φιλικής ή εχθρικής στάσης της Τουρκίας.

          Τώρα και με την ψευδοσυμμαχία με την Λιβύη του Σαράζ, ο Τούρκος σουλτάνος προσπαθεί να αναστήσει την Οθωμανική αυτοκρατορία αδιαφορώντας προκλητικά για τις υπάρχουσες Συνθήκες.

          Ο δικτάτορας Ερντογάν, αφού κατάργησε κάθε διάκριση των Εξουσιών, που ισχύει στις Δημοκρατίες, και αφού έχει φυλακίσει ή απολύσει εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους και στρατιωτικούς, τώρα θέλει να στήσει την … Γαλάζια πατρίδα.

          «Καύσωνας» διαρκείας λοιπόν ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία με σχεδόν τελική ημερομηνία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

          Έτσι υπάρχει μία δύσκολη πορεία 86 ημερών όταν αναμένεται η Τουρκία να υλοποιήσει το περιεχόμενο του Τουρκολιβυκού ψευδομνημονίου.

          Οι έρευνες από τους Τούρκους σε Αιγαίο και σε Μεσόγειο αφορούν 24 οικόπεδα, που ξεκινούν από τα Βόρεια της Ρόδου μέχρι τα Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

          Ο σουλτάνος Ερντογάν αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας και ταυτόχρονα απειλεί να ανοίξει ξανά την στρόφιγγα των Λαθρομεταναστών σε Ελληνικά νησιά και στον Έβρο.

          Ο καταπατητής του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου των Θαλασσών αψηφά τους πάντες.

          Δεν δέχεται πως τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και παραβλέπει ακόμη και τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, ότι δηλαδή τα νησιά έχουν Υφαλοκρηπίδα όπως και η στεριά.

          Η Τουρκία θέλει να «γκριζάρει» τα 24 οικόπεδα στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο και έτσι να «περάσει» το μήνυμα ότι εφαρμόζεται η ψευδοσυμφωνία με την Λιβύη.

          Δεν θέλει ο Ερντογάν να διακινδυνεύσει μία υπερβολική αντίδραση από την χώρα μας και από την Ε.Ε., την στιγμή που η δημοτικότητά του μειώνεται αισθητά, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι μεγάλες και η οικονομία της Τουρκίας καταρρέει.

          Στην κρίσιμη αυτή περίοδο ο πολιτικός κόσμος και η Ελληνική κοινωνία φαίνεται πως έχουν ένα αραγές μέτωπο για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις.

          Επειδή δεν υπάρχουν δίαυλοι επαφής με την Τουρκία, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται με δηλώσεις και με πράξεις να ματαιώσει τα σχέδια του εγκληματία και δικτάτορα της γείτονος.

          Την περασμένη εβδομάδα στο Τουρκικό κοινοβούλιο η αντιπολίτευση φώναξε δυνατά το «Όχι στην δικτατορία του Ερντογάν».

          Πάντως, η κυβέρνηση της χώρας μας, έστω και αργά, κάνει σωστές κινήσεις και έχει επαφές με την Ε.Ε., με την Ιταλία, με την Αίγυπτο και την Γαλλία, προκειμένου να ακυρώσει το Τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Η «κυριαρχία» των Αδελφών Μουσουλμάνων φοβίζει χώρες της Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και της Ευρώπης.

Γι’ αυτό και ανεβαίνει δημοσκοπικά στηνΤουρκία ο Δήμαρχος της Κωνσταντινουπόλεως Εκρέμ Ιμάμογλου.

          Το πολιτικό προφίλ του Ερντογάν με την διαχείριση της Πανδημίας και της Οικονομίας γκρεμίζεται και γι’ αυτό η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.

          Η Αθήνα πρέπει να είναι έτοιμη για όλα.

          Πολιτικός κόσμος και Ελληνική κοινωνία είναι ενωμένοι και έτοιμοι να πράξουν το καθήκον τους.

          Εάν, τελικά, στείλει η Τουρκία τα πλοία για σεισμικές έρευνες σε Αιγαίο και Μεσόγειο η Ελλάδα θα αντιδράσει με αποστολή φρεγατών και θα επιδιώξει την διεξαγωγή διεθνών αεροναυτικών ασκήσεων στην περιοχή.

          Η εξωτερίκευση των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας δεν θα περάσει. Η παράνομη και παρανοϊκή επιθετικότητά της πρέπει να σταματήσει μια για πάντα.

          Εάν ο Τούρκος σουλτάνος επιχειρήσει το αδιανόητο θα αντιμετωπισθεί με δική μας Εθνική στρατηγική.

          Οι σύμμαχοι της Ελλάδας οφείλουν με πράξεις και όχι με λόγια να σταθούν δίπλα μας.

          Η πατρίδα μας είναι και πρέπει να παραμείνει η χώρα των «τεσσάρων θαλασσών».

          Ο Ερντογάν θα κάνει μεγάλο λάθος εάν θελήσει να εκμεταλλευθεί τα όσα γίνονται στις Η.Π.Α. και να έλθει σε ρήξη με την Ελλάδα.

          Όλοι τον αντιπαθούν αλλά, δυστυχώς, όλοι τον ανέχονται από την Ουάσιγκτον μέχρι το Βερολίνο.

          Εμείς, όμως, μάθαμε να αγωνιζόμαστε «και μόνοι και μετά πολλών».

          Μικρός ήταν και ο Δαυίδ αλλά εξουδετέρωσε τον μεγάλο Γολιάθ.

Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή