Κώστας Σκρέκας: «4,6 εκ. ευρώ για ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων»

Το ποσό των 4,6 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε για την ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων την Παρασκευή από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στην οποία συμμετέχει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Το έργο, που προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης, συνολικού εμβαδού 6.733 τ.μ., θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές οικονομίες και ιδιαίτερα τον τόπο μας, τα Τρίκαλα, με την υλοποίηση έργων ύψους εκατομμυρίων ευρώ και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επιτυγχάνουμε παράλληλα και τον σημαντικό στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος δεδομένου ότι οι νέες και οι αναβαθμισμένες υποδομές θα έχουν χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετέχουν, επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης και οι Γενικοί Γραμματείς Υποδομών και Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Γιώργος Καραγιάννης και Ορέστης Καβαλάκης.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή