Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας από τη Λάρισα: Η πράσινη μετάβαση αποτελεί τη μόνη λύση για την ενεργειακή αυτονομία της χώρας

Την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης εξέφρασε τη Δευτέρα από τη Λάρισα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σε ημερίδα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τρικαλινός Υπουργός, «απέναντι σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει κινηθεί σε τρεις άξονες: στη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης για καταναλωτές και επιχειρήσεις, στην εκπόνηση σχεδίου για τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού και στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης».

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε πως «φέτος φιλοδοξούμε να εγκαταστήσουμε 1,7 – 2 GW έργων ΑΠΕ, με στόχο σε 3 χρόνια να αποτελούν το 60% του ενεργειακού μείγματος».

Η πράσινη μετάβαση – τόνισε ο Κώστας Σκρεκας – αποτελεί τη μόνη λύση για την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας και τη μείωση του κόστους σε σταθερή βάση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το 2022 θα αποτελέσει χρονιά ρεκόρ για τις ΑΠΕ, καθώς θα συνδεθούν στο ηλεκτρικό δίκτυο νέα έργα ισχύος άνω των 1.740 MW. Συγκεκριμένα, «τα τελευταία στοιχεία για τη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα πετύχουμε νωρίτερα από το 2030 τον στρατηγικό μας στόχο να καλύπτουμε πάνω από το 70% της εγχώριας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και θα κινητοποιήσουμε συνολικά για τον δομικό μετασχηματισμό του ενεργειακού κλάδου της χώρας μας περισσότερα από 44 δισ. ευρώ».

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στους στόχους της εξοικονόμησης ενέργειας. Όπως επεσήμανε, οι πόροι για στήριξη απέναντι στις υψηλές τιμές είναι περιορισμένοι, γι’ αυτό χρειάζεται εξοικονόμηση ενέργειας, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως η μείωση της κατανάλωσης δεν συνδέεται μόνο με την κρίση, αλλά αποτελεί μακροπρόθεσμο στόχο.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή