Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: «Δεν θα αφήσουμε κανένα νοικοκυριό και κανέναν Έλληνα απροστάτευτο από την κλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης»

Τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης παρουσίασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Συγκεκριμένα, ο Τρικαλινός Υπουργός ανακοίνωσε το διπλασιασμό της κρατικής επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος για κατανάλωση έως 300KWh/μήνα και από 9 ευρώ κάθε μήνα ανέρχεται πλέον στα 18 ευρώ κάθε μήνα για όλα τα νοικοκυριά, ανεξαρτήτως παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, με αρχή την 1η Οκτωβρίου.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι με τον διπλασιασμό της επιδότησης θα απορροφηθεί σχεδόν το σύνολο των ανατιμήσεων στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και η επιβάρυνση για τα νοικοκυριά θα περιοριστεί στο ελάχιστο και συγκεκριμένα σε 2 με 3 ευρώ το μήνα. Μάλιστα το ύψος της επιδότησης θα αναπροσαρμοστεί, σε περίπτωση που συνεχιστεί η ανοδική πορεία των τιμών ενέργειας στις διεθνείς αγορές.

Ακόμη, σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα επιδοτηθούν με 80 ευρώ/MWh, δηλαδή με 24 ευρώ τον μήνα.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερουμε ότι σε συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα υπάρξει έκπτωση τουλάχιστον 15% στο κόστος προμήθειας φυσικού αερίου στα νοικοκυριά, και η ΔΕΠΑ θα διαθέσει ποσότητες φυσικού αερίου με έκπτωση και στους υπόλοιπους παρόχους που με τη σειρά τους θα πρέπει να τις περάσουν αυτούσια στους καταναλωτές.

Ο Κώστας Σκρέκας τόνισε πως: «Η Κυβέρνηση κινητοποιήθηκε άμεσα για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων από τη διεθνή ενεργειακή κρίση. Με τα μέτρα που λαμβάνουμε δημιουργείται ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας για το κοινωνικό σύνολο».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή