Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: Εφαρμόζουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί οι Έλληνες αγρότες

Η Κυβέρνηση εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να μειώσει το κόστος παραγωγής και να βοηθήσει τους Έλληνες αγρότες να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, κατά την ομιλία που πραγματοποίησε στην Καβάλα τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών ημερίδων διαβούλευσης για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027.

«Αναζητούμε νέους, έξυπνους τρόπους, ώστε να βοηθήσουμε τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους να βελτιώσουν την παραγωγή τους, να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί, μειώνοντας το κόστος παραγωγής τους» είπε ο Υφυπουργός.

«Δε μπορούμε να μιλάμε για ισχυρή ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, αν πρωτίστως δεν στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, αν δεν στηρίξουμε τα  ελληνικά αγροτικά προϊόντα που διαθέτουν υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σε αυτό στοχεύουμε και με την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική», πρόσθεσε.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών. Παράλληλα, παρουσίασε το σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση των αγροτικών υποδομών και την ορθολογική διαχείριση των υδάτων.

«Πρέπει να σταματήσουμε να αντλούμε συνεχώς νερό από τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα και (να αρχίσουμε) να αξιοποιούμε τα επίγεια αποθέματα της βροχής. Στη χώρα μας χρησιμοποιούμε τρεις φορές περισσότερο νερό ανά στρέμμα από την Ισπανία και την Ιταλία που έχουν τις ίδιες κλιματικές συνθήκες με εμάς. Επιβάλλεται να υπάρξει εξορθολογισμός στη χρήση του νερού και να μηδενιστεί το κόστος άρδευσης» είπε.

Πολύτιμη βοήθεια στο νέο περιβάλλον που δημιουργούν οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, θα προσφέρει ο ΕΛΓΑ. «Θέλουμε να κάνουμε τον ΕΛΓΑ ένα βιώσιμο ασφαλιστικό οργανισμό για όλους τους αγρότες που θα δίνει έγκαιρα όλες τις απαραίτητες αποζημιώσεις», ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός.

Κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα παίξει η γεωργία ακριβείας. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί, όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, «με τη σχεδίαση ενός ολοκληρωμένου και μεστού Συστήματος Γεωργικών Συμβουλών που προγραμματίζει η Κυβέρνηση, ανοιχτό προς όλους και με εκπαίδευση των αγροτών μέσα στους χώρους δουλειάς τους».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Καβάλα, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καβάλας Θεόδωρο Μουριάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνο Αντωνιάδη και τον Δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή