Κώστας Σκρέκας: Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε το ελληνικό βαμβάκι

Η Κυβέρνηση θα δώσει στους βαμβακοπαραγωγούς τη στήριξη που χρειάζονται, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, κατά την ομιλία του την Παρασκευή στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Βαμβάκι που διοργάνωσε στη Λάρισα η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος,

«Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η πραγματική στήριξη στην Ελληνίδα αγρότισσα και τον Έλληνα αγρότη, στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, προσέλκυση νέων αγροτών στις καλλιέργειες και ταυτόχρονα προστασία του περιβάλλοντος» σημείωσε ο Υφυπουργός.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι η Κυβέρνηση θα χαράξει τη νέα στρατηγική μαζί με τους αγρότες, απ’ όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται. Επίσης, προσέθεσε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίλυση του προβλήματος με το υδατικό έλλειμμα του Θεσσαλικού κάμπου.

«Το βαμβάκι είναι μια βασική καλλιέργεια για την ελληνική αγροτιά και θα την στηρίξουμε με όσα μέσα χρειάζεται. Να προχωρήσουμε σε νέα καλλιεργητικά πρότυπα, να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα του νερού που υπάρχει στη Θεσσαλία. Υπάρχει μεγάλο υδατικό έλλειμμα. Και ετοιμάζουμε μεγάλο εθνικό κέντρο για να λυθεί το πρόβλημα με το αρδευτικό νερό» ανέφερε.

«Θα σχεδιάσουμε τα αγροτικά έργα υποδομής για να το λύσουμε. Θα μιλήσουμε με όλους τους αγρότες σήμερα για να σχεδιάσουμε μαζί την νέα στρατηγική και μέσα από την συζήτηση πιστεύω θα τους δώσουμε την στήριξη που χρειάζονται για να μείνουν στα χωράφια τους» προσέθεσε.

Αναφορά έκανε ο Υφυπουργός  και στο θέμα της μεταφοράς των πλημμυρικών νερών του Αχελώου στο Θεσσαλικό κάμπο.

«Σε ό,τι αφορά τον Αχελώο, δε μπορεί από την μία πλευρά να περισσεύουν νερά και να πλημμυρίζουν οι περιοχές του Αχελώου και από την άλλη να κινδυνεύουν με ερημοποίηση πάνω από 2 εκατομμύρια στρέμματα. Πρέπει λοιπόν να μεταφέρουμε ποσότητα νερού προς τον Θεσσαλικό κάμπο για να λύσουμε το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας» είπε.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή