Κώστας Σκρέκας: Έργο ζωτικής σημασίας για τους Θεσσαλούς αγρότες η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο

Την πάγια θέση του ότι η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο ποταμό είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους Θεσσαλούς αγρότες, εξέφρασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπουργείο Εσωτερικών υπό τον Υπουργό Επικρατείας.

Η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο ποταμό είναι ένα έργο μεγάλης περιβαλλοντικής και οικονομικής σημασίας, καθώς αποτρέπει τον κίνδυνο της ερημοποίησης για τον Θεσσαλικό κάμπο και ταυτόχρονα προστατεύει το εισόδημα των Θεσσαλών αγροτών, διασφαλίζοντας το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.

Όπως έχει επισημάνει ο κ. Σκρέκας, το έργο αφορά στη μεταφορά 200 εκατ. κυβικών μέτρων ετησίως ή μόλις το 1/3 των πλημμυρικών νερών του ποταμού. Συνεπώς, από καμία πλευρά δεν προκύπτει οικολογική επιβάρυνση για τα οικοσυστήματα της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής με πολύ ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο για τα Τρίκαλα και συνολικά τη Θεσσαλία, καθώς αντιμετωπίζει στη ρίζα του το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης, που (και) στην περιοχή του Θεσσαλικού κάμπου έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του εδώ και πολλά χρόνια.

Μακριά από κάθε είδους ιδεοληψία, ο κ. Σκρέκας τονίζει ότι η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο ποταμό θα συμβάλλει στην αναγέννηση της Θεσσαλίας και θα αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Ένα πρότυπο ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων που τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη έχει σήμερα η πατρίδα μας, προς όφελος τόσο του αγροτικού τομέα όσο και του περιβάλλοντος.

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …