Κώστας Σκρέκας: «H Ελλάδα εμπνέεται από το ήθος, τη γενναιότητα και την αξιοσύνη των Σαρακατσάνων»

Στο 41ο Αντάμωμα Σαρακατσάνων παραβρέθηκε την Κυριακή ο Τρικαλινός Υπουργός, Κώστας Σκρέκας, εκπροσωπώντας την ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Περτούλι Τρικάλων.

Ο κ. Σκρέκας, αφού καλωσόρισε τους Σαρακατσάνους στα περτουλιώτικα λιβάδια, ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, τους απογόνους του πανάρχαιου ελληνικού φύλου των Σαρακατσαναίων, των υπερήφανων νομάδων κτηνοτρόφων και τσελιγκάδων. Σας μεταφέρω τις ευχές του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα επιτυχημένο αντάμωμα για υγεία και προκοπή».

Ο Τρικαλινός Υπουργός εξύμνησε τα χαρακτηριστικά των Σαρακατσάνων, τονίζοντας πως «σήμερα, η Ελλάδα εμπνέεται από το παράδειγμά σας, τη γενναιότητα και την αξιοσύνη σας. Απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις- εθνικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες- εσείς οι περήφανοι Σαρακατσαναίοι διδάσκετε το ήθος του σημερινού Έλληνα που «μάχεται», επιβιώνει και τα καταφέρνει. Η σαρακατσάνικη ψυχή αγαπά την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Αυτό ακριβώς πρεσβεύει και η κυβέρνησή  μας σήμερα για να προχωρήσουμε την Ελλάδα μπροστά δυνατά και τολμηρά».

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Δεν βρέθηκαν άρθρα.