Κώστας Σκρέκας: «Η Ελλάδα καθιερώνεται ως ενεργειακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»

Κώστας Σκρέκας: «Η Ελλάδα καθιερώνεται ως ενεργειακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» – Συνάντηση του Υπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΠΕΚ και τη Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκης Επιτροπής                                                                           

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Εξαγωγών Πετραλαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) Μοχάμεντ Μπαρκίντο και τη Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντίτε Τζουλ Γιόργκενσεν.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τον ΓΓ του ΟΠΕΚ βρέθηκε η εξέλιξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου και οι σχέσεις της Ελλάδας με τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες.

Στης συνάντηση που είχε με την Γενική Διευθύντρια Ενεργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε την κ. Γιόργκενσεν για τις νέες υποδομές φυσικού αερίου που υλοποιούνται στην Ελλάδα, με τις οποίες θα τριπλασιαστεί η αποθηκευτική δυναμικότητα της χώρας σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Τόνισε ότι τα έργα αυτά θα ενισχύσουν την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και θα επιταχύνουν την απεξάρτηση από τις εισαγωγές ρωσικών ορυκτών καυσίμων.

Επίσης, συζητήθηκε η σημασία της διασυνδεσιμότητας των συστημάτων φυσικού αερίου των βαλκανικών χωρών, η οποία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της ενεργειακής ανταγωνιστικότητας των χωρών της περιοχής.Παράλληλα, ο Τρικλανικός Υπουργός επισήμανε ότι από τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη, όπως η καλύτερη ενσωμάτωση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Μετά τις συναντήσεις ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα σήμερα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΠΕΚ και την Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ενημέρωσα τον κ. Μπαρκίντο και την κ. Γιόργκενσεν για τα έργα υποδομής που υλοποιούμε σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων. Η Ελλάδα, με σταθερά βήματα, καθιερώνεται ως πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη περιφερειακών υποδομών διασύνδεσης, στον τομέα του φυσικού αερίου. Η εμβάθυνση της ενεργειακής συνεργασίας των χωρών των Βαλκανίων αποτελεί κλειδί για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας ολόκληρης της περιοχής».

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Συνάντηση Κωτσού – Οικονόμου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα

Συνάντηση Κωτσού – Οικονόμου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου …
Έφυγε από τη ζωή ο 65χρονος SOLLAKU ALEKSANDER

Έφυγε από τη ζωή ο 65χρονος SOLLAKU ALEKSANDER

Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας …
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε την πορεία των ψηφιακών έργων στον Πρωθυπουργό

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε την πορεία των ψηφιακών έργων στον Πρωθυπουργό

Η πορεία των έργων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό στο Υπουργείο Ψηφιακής …
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη …